Saimme reseptin anopiltani - kiitos taas tästäkin :) - ja pashan teko on meille jo aivan ehdoton pääsiäisperinne. Tekeminen ajoittuu kiirastorstaille, jolloin pasha valmistuu pääsiäisaamuksi. Tänä vuonna en saanut aikaiseksi tehdä kiirastorstaina yhtikäs mitään, joten pashan teko jäi pitkäperjantaiksi. Siksi pääsimme nauttimaan pashasta vasta tänään - toisena pääsiäispäivänä.
Ohje kulkee meillä "Kinder-munan täyte" -nimellä... Mieheni syö pashan Kinder-munien puolikkaista :)
Jos pidät rahkasta ja kermasta, niin pidät varmasti myös tästä!
Pashan valmistukseen käytetään
- 1 dl kermaa vaahdotettuna
- 100 g margariinia ja 1 dl sokeria vaahdotettuna
- 1 purkillinen rahkaa, johon on vatkattu kaksi (2) munan keltuaista
Yhdistä aineet ja lisää mausteita makusi mukaan: minä lisään vanilliini- ja vaniljasokeria. Sekaan voi toki sekoittaa vaikka rusinoita, rouhittuja manteleita, korintteja, kuivattuja hedelmiä... mitä mieli tekee...
- Käytä pasha-muottina vaikka kahvinsuodatinta. Laita suodatinpussi suodattimeen, lusikoi seos suodatinpussiin, laita suodattimen alle reunallinen astia ja pashan päälle asetti painoksi.
- Nosta koko komeus jääkaappiin valumaan. Seuraavana päivänä alla olevaan astiaan on valunut nestettä - kaada se pois ja laita pasha takaisin jääkaappiin valumaan.
Kun valmistat pashan tämän ohjeen järjestyksessä, niin vatkaimia ei tarvitse pestä välillä :)
***
Ohjeen mukaisesti käytetään vain munankeltuaiset, joten munanvalkuaisista kannattaa tehdä vaikka pieniä marenkeja:
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vähitellen n. 1,5 dl sokeria koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja voit kääntää astian nurinpäin vaahdon siitä valumatta.
- Pursota joko pakastuspussia avuksi käyttäen tai oikealla pursottimella leivinpaperoidulle uunipellille pieniä tai isoja marenkeja, tai tee vaikka kakkupohjan kokoisia marenkilevyjä.
- Paista n. 100 asteessa 1 h 20 min (tai 125 asteessa noin 40-50 minuuttia) kunnes marengit ovat kevyitä ja kuivia myös sisältä.
Mikä on sinun ehdoton pääsiäisperinteesi?
Mun on PAKKO kokeilla tätä ensi vuonna! Tuo Kindermuna-juttu on kyllä neroutta! :)
VastaaPoistaTämä on ihanan helppo - ja tulee mielestäni tosi hyvää; ei liian makea. Itse en lisää rusinoita tai muutakaan, mutta koristelen sitten Fazerin Pupuneidin hedelmärae-karkeilla.... Niistä saa kivan makeuden :)
PoistaMinä en välitä Kindereistä, joten tuo on miehen ihan oma juttu ;)
Sun mies on siis nero :D
PoistaHih - kerron hänelle :)
PoistaVaikuttaa hyvältä mutta pakko jättää tänävuonna herkkulakon vuoksi väliin :( Yhtään pääsiäismunaakaan ei tullut syötyä :D
VastaaPoistaMinäkin yritän välttää suklaamunia - tai suklaata yleensä.... En ole koskaan kokeillut herkkulakkoa - en varmaan onnistuisi :) Tsemppiä lakkoosi Miina!
PoistaKuulostaa ylimakealta Kindermunien kanssa. Mutta voisin kokeilla ilman Kindereitä :D
VastaaPoistaEn minäkään niitä Kindereitä kaipaa :)
PoistaTällainen versio ilman sen suurempia mukaan heitettyjä sattumia voisikin olla hyvä! Täytyy pitää mielessä ensi vuoteen :)
VastaaPoistaKiitos Anu! Itse en ole kokeillut edes lisätä mitään sattumia - on tuntunut turhalta, kun tämä on ollut hyvää näinkin... :)
PoistaTykkäisin varmasti!:) Sun täytyy muistutella sitten ensi pääsiäisen alla tästä!:)
VastaaPoistaMuistuttelen - kiirastorstain puuhaa :)
PoistaWau! Tuo Kinder-täyte olikin itselle uutta! Ensi vuonna on pakko koittaa!!! :D
VastaaPoistaEn ole itse maistanut, kun en välitä Kindereistä, mutta mies vakuuttaa että ovat hyviä :)
Poista