keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Uusi vuosi ja uudet kujeet


Oikein ihanaa alkanutta vuotta 2018!

Meillä vuoden vaihtuminen oli jälleen kerran rauhallinen ja vietimme sen perinteisiä herkkuja nauttien ilman rakettien ampumista. Naapurustossa oli sitten sitä enemmän raketteja ja pommeja, että saimme niistä nauttia ihan ilman oman rahan tuhlausta :) Kiitos naapurit siitä. Ilotulitus on ihana ja upea, kun se on toteutettu mietittynä ja kestää rajallisen ajan.

Vuoden loppumetreillä saimme idean uudistaa omaa kotiakin. Ja ensimmäinen remonttikohde olikin työhuone, joka on ollut epäsiisti ja murheenkryyni jo pidemmän aikaa. Siellä kun pitää olla pari työpöytää etätyöpäiviä varten, printteri tietysti, tarpeeksi hyllytilaa harraste- ja työhön liityville lehdille ja kirjoille, kodin papereillekin säilytystilaa, jonkinsortin musiikkiväline ja yksi lepotuolikin on sinne eksynyt...

Aika paljon pieneen huoneeseen...

Ensin piti tietysti haarukoida erilaiset vaihtoehdot miten tilaa saa siistimmäksi.

Lähtötilanne oli kaoottinen - kuvassa on hyllystä jo siirretty tavaraa poiskin....

lähtötilanne
tilanne 30.12.17 klo 16:40

Hyllynä toimi valkoinen Lundia-hyllystö mustilla ovilla - ihan kätevä, mutta aivan liian vähän ovia, jotta tavarat olisivat piilossa. Ja mallistosta etsittynä uudet valkoiset ovet tähän kokonaisuuteen maksavat yli tonnin - pelkät ovet.... Ei ei - nyt täytyy kyllä miettiä toista vaihtoehtoa.

Surffasin Ikean sivulle ja kirjahyllyjen pariin. Löytyikin helposti eleetön EKET-hyllystö, jossa on useita erikokoisia osia ja niistä helpolla suunnitteluohjelmalla pystyi rakentelemaan halutun näköisen ja kokoisen hyllystön.

Ja kun työhuoneessa on jo Muuramen työpöydät, niin tämä hyllystö tuntui sopivalta niihin yhdisteltynä.

Ei muuta kuin lista tarvittavista osista hyllypaikkoineen mukaan ja veljeltä peräkärry lainaksi ja Vantaalle... ja kassan kautta kotiinpäin.

ikea vantaa

Kurvasimme vielä rautakaupan kautta, koska kun hyllyä valkoiselta seinältä lähtee siirtämään, niin esiin tulee paljon maalattavaa pintaa.

Maaliksi valikoitui himmeä sisäseinämaali harmaaksi sävytettynä (REG sisustusmaali sävynä 1967 (huom)).

Ja kotona sitten laatikot sisään, olemassaolevan hyllyn purku, seinän pyyhintä ja maalaus...

maalattu seinä
tilanne 31.12.17 klo 18:20

Pariin kertaan maalasin - väri ei muuttunut tummemmaksi, mutta tuli tasaisempi jälki kuin pelkällä yhdellä kerroksella.
Samaan aikaan mies ryhtyi kokoamaan kaappeja ja laatikostoja... Ja niitä riitti...
Saipahan seinä kuivua kunnolla ennenkuin kaappeja alettiin asentaa :)

Ihan vielä ei ole kaikki tavarat paikoillaan kaapeissa, koska käymme samalla läpi mitä oikeasti tarvitsee säilyttää ja mitä voi huoletta heittää paperinkeräykseen. Mutta lopputulos on mielestäni erittäin onnistunut.

Anopin maalaama taulukin hääkimpustani sai nyt oikean paikan - värit ja sävyt tulevat oikeuksiinsa ja taulu näkyy talon toiseenpäähän saakka avoimesta ovesta (nyt kun työhuoneen ovea voi pitää auki).

viimeistelyä vaille valmis
tilanne 1.1.18 klo 17:30


Muuramepöydät
työpöydät siirtyivät eri seinilleKyllähän tuossa sai periaatteessa helpolla tavalla huoneen ilmeen muutettua, mutta kyllä taas muistan miksi yleensä ostamme huonekalut valmiina ja kotiin kannettuna. Oli tuo kaappien ja laatikoiden kokoaminen sellaista puuhaa, että en siihen ihan heti edes yritä suostutella miestäni uudestaan :)

Vielä pitäisi myydä vanha hylly pois ja hankkia valaisin tämän uuden kaapiston päälle.

Näin lähti meidän uusi vuotemme käyntiin - toivottavasti energia ja innostus uudistamiseen jatkuu vielä pitkään - ideoita meillä ainakin jo on...


Toimeliasta tammikuuta!

-Pia-


p.s. pahoittelut kuvien huonosta laadusta - ne on nopeasti kännykällä näpsäisty huonossa valaistuksessa urakan välillä ;)


2 kommenttia:

 1. Sitä se Ikea-kuva siis tiesi :D Kylläpä tuli raikas ja kaunis uusi ilme työhuoneeseen! Täälläkin on raivattu työhuonetta, mutta kalusteita ei vaihdettu, joutavaa roinaa vaan vähemmäksi. Ja nythän se on tilapäisesti ruokailutilana, joten möbleerausta saa suorittaa uudestaan hetken päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika!
   Oli aikamoinen kasa koottavaa kun hommaan alettiin :) Mutta lopputulos on tärkein - ja pahviröykkiökin jo viety kierrätykseen.
   Teilläkin vuoden alkuun isot juhlat - hieno aloitus uudelle vuodelle! <3

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)