torstai 18. tammikuuta 2018

LumiPyry

No nyt ne vihdoin tulivat - Lumi ja Pyry!

Sananmukaisesti ensin tuli eteläiseen Suomeen lumipyry ja sitten Ähtäriin saapuvat pandat Hua Bao ja Jin Bao Bao, joiden suomalaiset nimet ovat suloiset Lumi ja Pyry.

pihan lumimaisema


Kaikki hyvin. Tai sitten ei.

Ei ainakaan kriitikoiden mielestä.

Lumipyry sotki liikenteen etelässä - ja vähän pohjoisemmassakin. Lunta ei saada aurattua niin nopeasti pois kuin mitä sitä taivaalta tulee. Lumi yllätti autoilijat. VR ei saa junia liikkumaan, kun lumi tukkii vaihteet...

Ja pandatkin ovat ihan turhakkeita. Suomessa ei tarvita pandoja vankeudessa elämään. Ja vieläpä jonnekin "ei minnekään" eli etelä-pohjanmaalle Ähtäriin, jossa ei ole mitään. Paras paikka olisi ollut Korkeasaari Helsingissä... Siis mediassa esiintyneiden kriitikoiden mukaan.

Minusta taas nyt satava lumi toi kauan kaivatun talven tänne etelään ja innosta puhkuen teen lumitöitä, joka tällä hetkellä onkin ihanan helppoa, kun satava lumi on pöllyävää pumpulilunta, jonka melkein puhaltamalla saa pois.
Liikennekin sujuu, kun  otetaan kelitilanne huomioon: putsataan auto lumesta, pidetään ne ajovalot päällä ja riittävä turvaväli edellä menevään autoon. Ei mitään rakettitiedettä taas tämäkään.

Ja pandat sitten - miten ihastuttavat eläimet saammekaan maaperällemme.
Ja Ähtärihän on mitä mainioin paikka näille nallukoille. Korkeasaareen ei näitä olisi saatu mahdutettua - kun siellä tuntuu olevan nykyisillekin eläimille niukasti tilaa. Jos katsotaan aina välimatkoja Helsingistä, niin onhan Ähtäri "kaukana", mutta kun meitä suomalaisia asuu myös muuallakin kuin Helsingissä.
Ja automatka Helsingistä kestää neljä tuntia, joten siitähän saa kivan retkipäivän tutustumaan Ähtäriin ja ympäristöön pandojen lisäksi. Ja voihan sitä aina yhden yönkin viettää kotimaisessa hotellissa ;)

kyllä kelpaa luistella


Alkoi vaan tympiä ainainen negatiivisten uutisten tulva. Jopa suloiset pandatkin saivat osansa joidenkin pahasta olosta.

Jospa omalta osalta yrittäisi vältellä negatiivisia ihmisiä ja ajatuksia - ehkäpä elämä näyttäytyisi hieman kauniimpana tänäänkin.


Lumipyryistä päivää!

-Pia-


4 kommenttia:

 1. Joka ainut talvi lumi yllättää niin autoilijat, kuin teiden kunnossapitäjät...joka ainut talvi, vaikka asumme maassa, jossa on neljä vuodeaikaa...ja jossa lumi on jokavuotinen vieras..:)
  Nautitaan tästä lumesta! Ja suloisia ovat bandatkin♥ Lumi ja Pyry.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele kommentista :)
   Ihmettelen samaa tämän lumen kanssa - ei voi tulla yllätyksenä että meillä talvella sataa lunta ;)
   Onneksi sitä tuli meillekin ja kohta taas pääsen tekemään lumitöitä - toiseen kertaan tälle päivälle.
   Kivaa torstaita <3

   Poista
 2. Ainakin minusta on kivempaa kun sataa lunta eikä vettä talvella. Ja mikään välimatka ei ole liian pitkä, mutta mehän olemmekin karavaanareita ja nähneet paljon jännittävää ympäri Suomen. Nyt olisi taas hyvä syy käydä Ähtärissä :-), ehkä ensi kesänä. Olen samaa mieltä, miksi kaikesta pitää aina marista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Annika kun tulit kommentoimaan :)
   Niin oikeassa olet - Suomessa on paljon nähtävää ja koettavaa.
   Kivaa lähestyvää viikonloppua, jos työt jo antavat myöden! <3

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)