torstai 1. helmikuuta 2018

Käytätkö puuteria kun imuroit?

Kerroin jo aiemmin, että yritän löytää ekologisempia tapoja siivota ja pyykätä. Raikkaan puhtaan kodin tuoksu on pullan tuoksun jälkeen parasta mitä onkaan. Ja  sitä varten on olemassa apukeinoja, mikäli kotona on huonekaluja, joita ei voi viedä ulos tuulettumaan.

Samalla kun pyykkietikasta etsin tietoa, törmäsin termiin 'imurointipuuteri'.

Kotonahan saattaa olla paljon nojatuoleja tai muita kiinteätyynyisiä huonekaluja, joiden tuuletus ulkona ei onnistu kuin raahaamalla koko huonekalu pihalle. Ja kenellä siihen on voimia tai halua, jos kyseessä on esimerkiksi nojatuoli tai jopa sohva.

Itse suosin irtotyynyisiä sohvia, mutta nojatuolit ja varsinkin työhuoneen työtuolit ovat kiinteätyynyiset, joten niiden raikkaaksi saaminen vain imuroimalla on aika mahdoton tehtävä. Ja jos ilma on kuten tänään - lunta pyryttää vaakasuorassa - niin ei tuonne sohvatyynyjä halua laittaa kastumaan.

Siispä avuksi tulee imurointipuuteri.

kulkurin kartano imurointipuuteri


Minulle ensimmäinen kokemus tuotteesta tuli eteen, kun viime syksynä tilasin pyykkietikkaa - kurkkaa tästä!

Samassa paketissa tuli mukana imurointipuuteria - tuoksuna sitrus. Puuteria ripotellaan tekstiileille, esim. matoille, sohvatyynyille, työtuoleille, ja annetaan vaikuttaa. Ohjeen mukaan vaikutusaika saa olla 20 minuuttia ja jopa yön yli - riippuu tietysti miten paljon raikastusta tekstiili vaatii.

Vaikutusajan päätyttyä puuteri imuroidaan pois ja jäljelle jää raikas tuoksu - meillä tällä hetkellä kevyt sitruunainen tuoksu. Näitä tuoksuja on myös mm. cotton, joka ainakin pyykinpesussa on ihanan puhdas ja raikas tuoksu.

kulkurin kartano imurointipuuteri sitrus


Samalla tavalla voi raikastaa vaikkapa urheilukengät ja eläinten pedit. Hyvä uutinen siis paljon urheileville ja eläintalouksille! Tuote on tehty ruokasoodasta ja allergiavapaasta tuoksusta (mitä tuo sitten tarkoittaakaan 😉 ), joten se on eläinystävällinen tuote.

Entäpä sitten auto - auton istuimet eivät kyllä lähde irti ja niiden tuuletus on hankalaa. Ripottele imurointipuuteria tekstiilipenkeille, anna vaikuttaa ja imuroi. Ihana istahtaa puhtaalta ja raikkaalta tuoksuvaan autoon :)

Imurointipuuterin tuoksu säilyy myös imurissa useamman imurointikerran ajan.

Tällaisena pyrypäivänä on ihana siivota kotona.


Helisevin helmikuuterveisin

-Pia-2 kommenttia:

 1. Tuollaista puuteria olen käyttänyt työpaikallani kun vanhusten ahkerasti käyttämiin tuoleihin on tullut tahroja eikä tuoksukaan ole aina niitä parhaita ollut. Hyvää ainetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan - tuohonkin tarkoitukseen loistava aine :)
   Kivaa helmikuuta - meillä tuulee ja tuiskuaa!

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)