perjantai 19. tammikuuta 2018

Perjantaimyyssit - villasukkaa pukkaaNyt kun se rakastamani talvi vihdoin tuli - lumi ja pakkanen - niin huomasin, että näin villasukkien suurkuluttajana alkaa siistit villasukat käydä vähiin.

Siispä tutkimaan lankavarastoani, jonka järjestin tuossa "muutama aika sitten" :)

Lankoja on tullut hankittua lisää, mutta hyvin olen saanut järjestyksen pysymään - toisaalta näitä vanhoja lankoja ei ole tullut kovin paljoa pengottua tuon erään kevään siivousurakan jälkeen. Kummitytölle sieltä löytyi silloin virkkauslankoja, mutta ne on hän jo aikaa sitten käyttänyt.

Mutta löytyi varastoistani sitten uudempia sopivia lankakerien loppuja, joista lähdin itselleni sukkia neulomaan.

villasukkarock


Neulominen on rakas harrastukseni, jota ihan liian vähän nykyisin harrastan. Käsitöiden tekeminen on rentouttavaa ja ajatukset saa järjestykseen samalla kun laskee kavennusten tai raitakerrosten määriä.

Kantapään neulon milloin mitenkin - pääsääntöisesti siitä aina tulee ihan oikea kantapää vaikka silmukkaluvut vaihtelevat enkä pistä muistiin miten milloinkin olen tehnyt. Onneksi näiden pikkuisten sukkien neulominen on niin nopeaa ettei tarvitse paperille laittaa ylös miten kullakin kertaa kavennukset menivätkään.

sukkia sukkia


Olen haaveillut pitkien kuviollisten villasukkien neulonnasta, mutta koska olen tällainen suurkuluttaja, niin tuollaisista sukista menisi ihan hukkaan kauniit kuviolliset varret, kun pohjat jo kuluisivat puhki. Karkeat kantapäät ja laattalattiat tekevät tepposensa villasukissa juoksijalle.

Toinen unelma olisi oppia neulomaan sukat varpaista varteen -tekniikalla. Ja vieläpä niin, että neuloisi molempia sukkia yhtäaikaa pitkillä pyöröpuikoilla. Tähän saakka olen kilkutellut bambuisilla sukkapuikoilla "vanhaan viisiin", mutta eiköhän sitä oppisi uusiakin tapoja. Josko tuosta ottaisi haasteen tälle keväälle.

***

Perjantaimyyssi - mikä se on? No tietysti viikottainen hauska haaste, jonka Taina Mansikkatilan mailta on keksinyt. Joka perjantai hän haastaa postaamaan piristäviä ja iloa tuottavia postauksia ja linkittämään ne hänen blogiinsa.

Käythän kurkkimassa muidenkin myyssejä ja postaa vaikka itsekin - tuotetaan hyvää mieltä toisillemme.


Perjantaimyyssein

-Pia-2 kommenttia:

 1. Ihania sukkia siellä valmistat. Minäkin olen taas oitkästä aikaa innostunut kutomaan sukkia ja tällä kertaa ostin minäkin puiset puikot, mutta ne ei ole bambusta vaan koivusta. Aivan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Näitä sukkia minulla kuluu useat vuodessa - onneksi ne valmistuvat nopeasti ja saapahan kaikki pienet lankakerätkin pois nurkista :)
   Lumipyryistä keskiviikkoiltaa!

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)