lauantai 3. joulukuuta 2016

Villasukkahaaste

Ovatko sukkapuikkosi kadoksissa vai löytyvätkö ne helposti neulekorista?
Milloin olet viimeksi neulonut sukkia?

Heitänpä sinulle - juuri sinulle - haasteen:

***
neulotaan yhdessä villasukat juhlavuonna syntyville pienokaisille!

***

Luin paikallisesta lehdestämme, että villasukkia ei ole vielä laisinkaan tarpeeksi ensi vuonna syntyville pienokaisille - ei edes niille, joita jo tiedetään odottaa syntyviksi.

Siitä tuli mieleen, että jos me kaikki neuloisimme yhden parin sinivalkoisia villasukkia, niin niistähän tulisi jo mukava lisä - ja jos oikein innostutaan, niin neulotaan useammat :)

Tähän löytyy myös facebook-sivusto Villasukkakeräys juhlavuotena syntyville, johon itse liityin tänään.
Sivulla on toimintaohjeet sukkien käsittelyä varten - kopioin ne myös tähän:

"Sukkien väritys täytyy olla sinivalkoinen, mallin jokainen voi päättää itse. 
Sukat tulee olla vastasyntyneen kokoa (jalkaterän pituus noin 9-10cm).
Neulothan sukat terveenä ja hajusteettomana.
Eläintaloudessa sukkia neulovia sairaalat pyytävät laittamaan valmiit sukat pienessä pussissa pakastimeen pariksi päiväksi, sekä kirjoittamaan pussin päälle ”ELÄINTALOUS”.
Kiinnitä sukat yhteen langalla ja liitä mukaan tieto, josta ilmenee käytetty lanka, sekä pesuohje. Halutessasi voit liittää sukkiin jonkin pienen tervehdyksen lahjan saajalle."


Sivustolla on myös sukkalaskuri, johon neulojia pyydetään merkkaamaan valmiit sukkaparit, niin pystytään seuraamaan valmistuneiden parien määrää tarpeeseen nähden.

Valmiit sukat pyydetään toimittamaan lähimpään keräyspisteeseen ja keräyspisteiden luettelot löytyvät myös facebook-sivulta. Itselleni ja muillekin Keski-Uudenmaan bloggaajille lähikeräyspaikkoja ovat ainakin Aliina Keravalla ja Neulekahvila Lentävä Lapanen Järvenpäässä. Myös yksityiset henkilöt voivat kerätä valmiita sukkapareja ja ilmoittautua facebook-sivun kautta. Ainakin yhden ystäväni Hikiältä tuolta bongasin :)

Ja jos vielä epäröit ja mietit ettet osaa neuloa sukkia, kun siinä on se kantapääkin, niin ohjeita ainakin löytyy. Tässä linkki yhteen ihanaan sukkaohjeeseen Lankamaailman Suomi-sukat vauvalle :) ja kuva valmiista sukasta alla (kuva lainattu Lankamaailman ohjeesta).

suomisukat

Kaivoin lankalaatikkoani ja löysin sieltä vanhan Nalle-lankakerän, joka on juuri oikeaa sinistä ja olin äskettäin tilannut uusia lankoja Lankamaailmasta ja seassa oli samanpaksuista valkoista lankaa. Molemmat ovat 75% villaa ja 25% polyamidia. Sukkiin menee 25 g valkoista ja 10 g sinistä, joten näistä langoista saan vaikka kuinka monet pikkusukat.


vilma ja nalle


Miten on - lähdetkö haasteeseen mukaan? 
Aikaahan on koko juhlavuoden loppuun saakka!

-Pia-


vilma nalle ja sukat

6 kommenttia:

 1. Voi että miten ihana ajatus! Harmi, ettei oma taito ja kärsivällisyys riitä sukkien neulomiseen.

  VastaaPoista
 2. Kiva lukea myös sun postaus sukkakeräyksestä! :) Tuo Nalle onkin ihan tosi superkivan värinen! Mua vähän harmittaa, kun mun sininen on niin kovin tumma ja varsinkin valkoisen rinnalla näyttää välillä lähes mustalta. Toisaalta tykkään kuitenkin langasta muuten... ja sitä riittää. Tuntuu, ettei kerä vähene yhtään, kun yhteen sukkaan menee lopulta aika vähän lankaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva löytää tämä sukkakeräys :) Näin pieniä sukkia tulee toivottavasti neulottua paljon - ja lankakerät riittävät pitkälle.
   Kivoja neulontahetkiä!

   Poista
 3. Kiitos hyvästä haasteesta! Ennen joulua olisi vielä muutamat muut sukat neulottava, pitää toivoa että joulun jälkeen saa parit pikkuruiset vielä aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi joi - minulla on jäänyt kiittämättä Raija kommentistasi! Toivottavasti olet saanut pikkusukkia neulottua - itselläni on ollut aika haipakkaa tämä alkuvuosi, joten valmistuminen on hidasta... Hitaasti hyvä tulee :)

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)