sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Joulupäivänä

Ihanan rauhallinen joulupäivän aamu
Riisipuuro ja sekahedelmäkeitto liedellä porisemassa
Kiireetön aamukahvihetki
Enkelikellon kilkatusta kuunnellen nautitaan vuoden ihanimmasta juhlasta

Ja sitten -

katselen lumetonta pihaa ja alan miehelleni ääneen pohtimaan:
"Mitä me sitten keväällä istutamme tuon omenapuun tilalle? Pitäisikö tuon omenapuun juuretkin kaivaa maasta? Mitenkähän pitkältä juuret pitää kaivaa? Siirretäänkö tuo neilikkaruusu sen tilalle, kun se on nyt vähän pahassa paikassa?..."
Ajatuksissa on myös eri alueiden kivireunusten uusiminen ja mietin jo mielessäni, että niitähän voisi pihalla jo tehdä, kun on niin lämmintäkin...,
mutta onneksi ennenkuin niistä alan miehelleni puhumaan, havahdun ajatuksistani ja huomaan, että loppukesästä vannomani "en koko talvena ajattele yhtään istutuksia tai pihahommia" -valani onkin  jo menneen talven (lue: syksyn) lumia...

kahvitellaan


Ja nyt kun ajatukset ensimmäisen kerran istutuksiin ja ensi kevääseen siirtyivät, niin enhän enää malttanut olla tekemättä listaa kevättöistä. Lista on vasta pintaraapaisu siitä mitä ensi vuonna pitäisi saada aikaiseksi. Toisaalta tulevalta listalta voi jäädä jotain toteuttamattakin, mutta sen voi sitten siirtää seuraavalle kesälle tai todeta ettei sitä tarvita :) Pihaa ja puutarhaa rakennamme sen mukaan miltä tuntuu - vaikka suunnitelmia olisikin, niin niistä luopuminen tai niiden muuttaminen ei ole ongelma - pääasia, että puuhastellaan!

kahvitellaan vaan

Näin meillä sitten ajatukset kulkivat tänä joulupäivänä :)

Mitenkäs sinulla? Joko on kaivettu ensi kesän siemenkuvastot esiin ja tilaukset vetämässä?


Ihanaa joulupäivää haaveilevin miettein toivottaa

-Pia-

4 kommenttia:

 1. Niin ihana tuo teidän puutarha, että itse saattaisin tyytyä ihastelemaan valmista!:D Minä selailin viime kesän kuvia (lähinnä Italiasta) ja haaveilin valosta ja lämmöstä. Tänään onkin sitten ollut kuin kevätpäivä! No, yritän olla intoilematta, sillä järki sanoo, että talvihan se vielä tässä on edessä, mutta saahan taivaan pilkahduksista silti nauttia pilvisten päivien välissä!:))

  Joko kävit tuhlaamassa lahjakorttisi? Mulla on itselläkin lahjakortti Järvenpään Kukkataloon, ja ajattelin säästää sen kevääksi, ja hakea sitten jotain kivaa pihalle.:D

  Ihania välipäiviä Pia!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Taina! Pihalla on vielä vaikka mitä tekemättä ja siistimättä - olin alunperin liian optimistinen ja yritin laittaa kaiken valmiiksi kerralla... No eihän siitä mitään tule kun kaikki paikat ryöhäävät kasvuun yhtäaikaa... Viime kesänä aloimme sitten raivata ja ensi kesänä sitten voi olla jo helpompaa hoitaa... Onneksi vielä talvi on tässä välissä ennenkuin oikeasti tarvitsee aloittaa.

   Lahjakortin kävin aattona tuhlaamassa :) Onneksi Kukkatalo oli koko joulun auki - sain ihanat kimput joulupöytään - sekä äidilleni että itselleni.

   Meille tuli ihan pikkuruinen lumikerros viime yönä - toivottavasti vielä vähän lisääkin, jotta olisi valoisampaa ja puhtaampaa.

   Mukavia välipäiviä - sinulla loma jatkuu ja minäkin vain pikkaisen teen töitä ;)

   Poista
 2. Ai apua, ovatko ajatuksesi jo nyt ensi kesässä! Toisaalta olen ehkä hieman myös kateellinen. Meidänkin piha saattaisi tarvita emännän varhaista suunnittelua ja ajatusten suuntaamista tulevaan suveen.

  Mutta ei; jalat ovat olleet vahvasti joulussa ja sen tunnelmassa. Joulussa, jota niin kovasti jälleen odotettiin, ja joka niin nopeasti oli taas ohi.

  Ihanaa vuodenvaihdetta ja antoisia kesäsuunnitelmia <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) Kyllä nuo ajatukset olivat itsellenikin yllätyksiä - en ihan näin aikaisin ole muulloin pohtinut asiaa, mutta jotenkin oli niin keväinen päivä...
   Meilläkin joulua vietetään vielä monta päivää vaikka töitäkin jo pitää tehdä, mutta fiilistely ja jouluruoat löytyvät vielä pitkään...
   Mukavia välipäiviä ja ihanaa vuodenvaihdetta sinullekin!

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)