keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Hyvä Tuomas

Vaikka ihan täysin ei ole vieläkään joulufiilistä, niin perinteisesti meillä tänäkin vuonna joulu alkaa Tuomaan päivästä, jolloin kuusi tuodaan sisään ja koristellaan.

Pitkään haaveissani ollut Tuomaanristi löytyi muutamia vuosia sitten Turun joulumarkkinoilta, jossa olemme monena vuonna vierailleet samalla kun käymme anoppilassa.


tuomaanristi


Kuusen koristelussa olemme pitäytyneet muutamassa värisävyssä kerrallaan. Siksipä meiltä löytyy punaisia, valkoisia, kultaisia, hopeisia, lasisia läpinäkyviä ja "muutama" muunkin värinen pallo.

Tänä vuonna kuusen koristeiden väritys löytyi mieheni Berliinin lokakuiselta työmatkalta tuliaisena tuomista joulukoristeista :)

kuusenkoriste

Ja pitihän sitä sitten ostaa kuparin värisiä pallojakin, jotta ne sopivat yhteen valkoisten pallojen ja näiden uusien koristeiden kanssa.

kuusenpallot

Pallolaatikko alkaa olla kyllä jo täynnä, joten pakko on joulun jälkeen ostaa lisää säilytyslaatikoita, jotta pallot saadaan siististi taas pakattua kun aika on...

Takana olevassa enkelilaatikossa on muita kuusen koristeita; erilaisia latvatähtiä, enkeleitä ja muutama perinteinen lankatonttu, jotka sitten istahtavat kuusen kätköön.

Eiköhän näillä eväillä jonkinlainen kuusi saada aikaiseksi - tulisipa mieheni jo töistä :D

Iloisin joulun odotuksin

-Pia-

2 kommenttia:

 1. Minäkin haluaisin Tuomaanristin! Sopii tähän nykyiseen luonnonläheiseen jouluun loistavasti.<3 Meillä oli kotona ennen, vaan se on luultavasti heitetty pois jossain siivousvimmassa.:/
  Tuo kauppa, jossa miehesi on asioinut, on itselleni must Saksassa käydessä!:) Aika monta kuusenkoristetta ja pähkinänsärkijää sieltä on meille kotiutunut.;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kotona oli joskus muinoin samainen risti, mutta ajansaatossa hävinnyt jonnekin. Nyt vaalin omaani ja pakkaan sen aina joulun jälkeen laatikkoon, jossa se ei pääse liikkumaan ja rikkoutumaan :)
   Ihana mieheni oli ottanut kuvia kaupasta - sinne on pakko päästä itsekin hypistelemään.
   Iloista joulun aikaa!

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)