keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Vihertäähän se!

Oi-joi tätä maaliskuun alkua!

Upeat aurinkoiset päivät saavat mielen virkistymään entisestään ja ajatukset väkisinkin kääntyvät jo kevääseen. Valon lisääntyminen on kyllä huimaa päivä päivältä - tässä kuussahan on kevätpäivän tasauskin - tasan kahden viikon päästä. Sen jälkeen viimeistään alkaa kevät!

Postilaatikkoon kolahti tänään Viherpeukaloitten kuvastokin juuri sopivasti - pystyisinkö pitämään tilauslistan pienenä....

Viikonloppuna mies puhdisteli noita linnunpönttöjä ja minä raksin puista ja pensaista väärään suuntaan sojottavia oksia. Napsin koivuistakin pieniä oksia ja oksien latvoja ja niistä sitten elinvoimaisimpien näköiset pääsivät sisään maljakkoon.

Ja nythän ne sitten jo vihertävät! Vai näenkö näkyjä?

hiirenkorva koivun oksa


Näihinhän tätä menoa tulee kunnon hiirenkorvat pääsiäiseen mennessä.

Ja siitä sitten ajatus siirtyikin tuleviin päiviin - pääsiäinenhän  on jo ihan nurkan takana. Jokohan nyt jo voi vähän laittaa koristeita esiin. Vaikka aurinko paljastaakin kotona kaikki pölypaikat, niin pakko oli jo aloitella pääsiäiskoristeiden kanssa. Kauppareissulla ruokakaupasta tarttui pikkunarsissiruukku mukaan, kun siinä oli jo mukavan isot nuput päissä. Nämä aukeavat varmaan jo parin päivän päästä kun lämpöiseen pääsivät.

pikkunarsissi


Oikeastaan tähän suojaruukkuun ajattelin helmihyasintteja - valkoisia, mutta niihin en ole vielä törmännyt tai edes juurikaan etsinyt, joten narsissit saavat nyt ainakin aluksi istahtaa siinä.

* * *

Jaa-a. Olemmekin vähän jännän paikan edessä, kun meille tulee viikoksi hoitoon pieni 11-vuotias kääpiösnautseri! Kummitytön musta ihana Bono tulee meille heidän lomansa ajaksi - meillä ei olekaan ollut koiria yökylässä saatika sitten pidempää aikaa.... Ihanaa, että lupailevat pakkasten hellittävän, niin päästään rennommin pikkulenkeille tuon ihanan vanhuksen kanssa. Tiedossa siis lokoisia hellyttelyhetkiä ja pikkulenkkejä kakkapussin kera :) Ja instagram täyteen kuvia pikkumustasta.


Aurinkoisia maaliskuun päiviä
ja häikäiseviä hankia!

-Pia-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)