tiistai 28. marraskuuta 2017

Miten tein valkoisesta sinistä

Kun askartelun makuun pääsin, niin päätin kokeilla servetin kiinnitystä korttipohjaan.

Idea lähti siitä, kun joulukorttien teko alkaa viimeistään olla ajankohtainen ja mietiskelin tämän vuoden teemaa. Sini-valkoisia haluan tehdä, mutta minullapa ei ollutkaan kuin vain valkoisia korttipohjia ja olisi mukava tehdä kortteja myös sinisellä pohjalla. Servettikokoelmastani löysin ison nipun yksivärisiä sinisiä servettejä. Ne ovat kaksinkertaisia, joten yhdestä servetistä tulee vähintään kaksi korttipohjaa - ellei neljäkin...

En ollut koskaan tätä silitystekniikkaa kokeillut - kuunnellut vaan kateellisena askartelijoiden keskusteluja ja siellä on servettien käyttö vilahtanut yhtenä keinona erilaisten korttien tekemiseen.

Ei kun tuumasta toimeen ja googlen ihmeelliseen maailmaan... Monen monta ohjettahan sieltä löytyi ja tässä tulee vielä yksi:


tarvikkeet


Asettele leivinpaperin päälle korttipohja ja sen päälle kelmua. Kelmu saa olla suurempi kuin korttipohja.

elmu kelmu


Tasoita kelmu ja aseta päälle yksi kerros servetistä - servetithän ovat usein monikerroksisia; nämä käyttämäni ovat kaksikerroksisia ja molemmat niistä ovat sinisiä.
Voit käyttää kuviollistakin ja vaikka vain osaa (vaikka joku kuva) servetistä.

servettiAseta toinen leivinpaperi servetin päälle ja silitä kuumalla (⏺⏺⏺) silitysraudalla. Liikutin silitysrautaa rauhassa paperin päällä, jotta kelmu varmasti suli ja kiinnitti servetin.

silitetään
Anna hieman jäähtyä, leikkaa ylimääräiset servetin reunat korttipohjan reunoja myöten ja kas kummaa - valkoiset korttipohjat muuttuivat sinisiksi :)
Mikäli joku kulma ei ole kiinnittynyt kunnolla, voit silittää leivinpaperien välissä korttipohjaa lisää, jotta kulmatkin kiinnittyvät hyvin.

ja valmista tuli


Käyttämäni servetin paperi on niin huokoista, että valkoinen kartonki kuultaa läpi. Näistä tulikin juuri sopivia sinisen hämärän värisiä korttipohjia.

Simppeliä - näitä valmistuu nopeasti lisää.

Nyt ei ole muusta kuin omasta mielikuvituksesta kiinni minkälaisia joulukortteja tänä vuonna valmistuu. Mutta niistä sitten myöhemmin...


Sinisin ajatuksin

-Pia-
4 kommenttia:

 1. Kävipä näppärästi.. pitääkin kokeilla tätä. Todella upea idea on. Leppoisaa kuluvaa viikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuta! Olin itsekin luullut tuon olevan vaikeampaa.
   Mukavaa viikkoa sinullekin - meillä sataa vettä (taas) ;)

   Poista
 2. Näppärä olet! Kiva idea! Sinivalkoisia joulukortteja, niin aikaan sopivat.
  Mukavia marraskuun päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! Olin joskus kuullut miten näitä servettejä kiinnitetään, mutta kuulosti vaikealta, jota se ei sitten ollutkaan :) Kiva huomata, että minäkin osaan ;)
   Mukavaa marraskuun loppua sinullekin!

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)