sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Takkalasi - haasteellinen puhdistaa - vai onko?

Pakkaskausi kovimmillaan - parhaimmillaan meillä on mittari näyttänyt -28 astetta! Hhrrr...

Lähes joka päivä meillä lämpiää takka. Takkamme on kiertoilmatakka, joka luovuttaa lämmön heti huoneeseen. Ihana sinänsä, kun ei tarvitse odottaa varaavan takan lämpiämistä. Toisaalta varaava takka tuottaisi sitä lämpöä pidempään, kun sen on kerran lämmittänyt. Mutta meille takka on enemmän sisustuselementti kuin lämmityselementti ja siksi päädyimme tähän iki-ihanaan kolmeen suuntaan näkyvään takkasydämeen hissi- ja saranaluukuilla.

Mutta - sitten kun takassa on roihunnut lähes nuotiomaisesti tuli, niin senhän tietää, että takkalasit pitää putsata jotta seuraavan kerran lämmitettäessä tuli näkyisi yhtä kauniisti.

Ja putsaaminen ei ole mitään herkkuhommaa - kolme isoa nokista lasia, yksi niistä kiinteä päätylasi ja kaksi avautuvaa. Mutta meilläpä on tähän loistava tuote hankittu - tätä en olisi uskonut, kun messuilta houkuttelevan myyntipuheen jälkeen ostimme Atmosfire Dry Wiperin. (tämä ei ole maksettu mainos)

Pieni käteen sopiva sieni, jonka kuivalla ja karhealla pinnalla pyyhitään jäähtynyt takkalasi puhtaaksi. Kertynyt noki kopistellaan sienestä takkaan ja sieni on jälleen käyttövalmis! Ei voisi olla helpompaa!

takkalasi - atmosfire dry wiper
Päätylasi vielä puhdistamatta.

takkalasi - atmosfire dry wiper
Ensimmäinen veto puhdistussienellä...

takkalasi - atmosfire dry wiper
...irronnut noki kopistellaan takan pohjalle...

takkalasi - atmosfire dry wiper
...seuraava veto puhdistussienellä...

takkalasi - atmosfire dry wiper
...ja pian lasi onkin jo ihan puhdas!


takkalasi - atmosfire dry wiper
Ja sieni takaisin koteloonsa huomista varten!

Ihan loistava keksintö - halpa ja helppo käyttää!

Ulkoinen lämpö saadaan takasta, mutta sisäisesti pitää myös saada jotain lämmittävää - kurkkaapa vaalean glögin ohjetta tästä tai linkistä oikealla "Katso myös..."


Millä sinä lämmittelet näin kylmillä säillä?

Pakkasterveisin

-Pia-


6 kommenttia:

 1. Mistä tuon ihmesienen voi ostaa? Meilläkin kun päivittäin vuolukivitakka lämpiää ja lasi 'aina' jossain määrin nokinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ostimme tämän kevätmessuilta, jossa Vitrea Oy www.vitrea.fi oli markkinoimassa tuotetta (linkki tuolla postauksessa). En ole nähnyt missään rautakaupassa tätä myytävän - en kyllä ole suoranaisesti etsinytkään, mutta varmaan tuolta Vitrean yhteystiedoista voi kysyä mistä tätä voisi hankkia... Meidänkin pitäisi varmaan jo toinen sieni ostaa nykyisen tilalle...

   Poista
 2. Vau mikä sieni! Ennen pidin takan lasien putsausta vaikeana, mutta en enää! :) Tuo täytyy hankkia, kiitti vinkistä! Mukavia talvipäiviä ja nautinnollisia hetkiä takkatulen tunnelmassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selina! Tällä sienellä puhdistuu niin helposti ettemme edes uskoneet todeksi kun ensi kertaa kokeilimme. Ja nyt emme enää muuta käytäkään :)
   Kauniita päiviä sinullekin Selina - olet ajatuksissani!

   Poista
 3. Kiitos vinkistä. Tuota sientä lähden metsästämään. Tykkään noista helpoista apuvälineistä.
  Nyt jos koskaan on kiva olla takkatulen lämmössä.
  Kivaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Tuula! Täytyy itsekin ottaa yhteyttä tuonne toimittajaan ja kysyä mistä näitä voi hankkia lisää - tai sitten pitää odottaa kevätmessuille ja toivoa että ovat taas mukana.
   Ihanaa ja lumista viikkoa sinullekin!

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)