maanantai 14. joulukuuta 2015

Kymmenen päivää...

Syksy on vaihtunut kalenterin mukaan jo talveen. Sormet ristissä jännitetään saadaanko eteläisimpään Suomeen valkea joulu - räntää on satanut rannikolla, mutta viitisenkymmentä kilometriä pohjoisempana ei lunta ole näkynyt. Yöllä lämpötilan laskiessa nollan tienoille on kosteus tiivistynyt kuuraksi maahan ja talojen katoille. Katujen pinnat ovat erittäin liukkaita. Vielä olisi kymmenen päivää aikaa - jos sittenkin saataisiin lunta, edes vähän...

Meillä jouluvalmistelut ovat vähän viivästyneet työkiireiden ja flunssan takia, mutta eiköhän tänäkin vuonna saada juhla aikaiseksi.

Kun ulkona on vielä pimeää - talvipäivänseisaukseenkin on vielä aikaa, niin päätin tehdä meille tänä vuonna valkean joulun sisälle. Perinteiset punainen ja kulta vaihtuvat suurelta osin valkoiseen ja vihreään... No - keittiön kaappien väritystä en vaihda, mutta olkoon keittiö energisen punainen :)

joulu - kymmenen päivää - kollaasi

Rakastan hipsiä kotona villasukissa kynttilän valossa jouluradion soidessa. Rakastan myös pimeää vaikka pelkäänkin kulkea pimeässä. Usein iltaisin - ja aamuisinkin - meillä on pelkkää kynttilänvaloa - lisäksi tietysti ikkunoiden sähkökyntteliköt.  Kuvaaminen ei ole helppoa pimeässä, mutta silti kuvia tulee otettua. Niistä on kiva katsoa vuosia taaksepäin miten koti on muuttunut.

Kokosin kollaasin aamu- ja iltahämärissä otetuista kuvista, jolla toivotan Sinulle

rauhallista Joulun aikaa!

-Pia-
8 kommenttia:

 1. Tyylikästä <3 Kynttilät valaisevat meilläkin, tänään jo heti aamutuimaan. Suloista joulunodotusta ja toivottavasti kiireet hellittävät joulua kohti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystäväiseni <3
   Ja mikä tuoksu tuleekaan kun kynttilän sammuttaa :) Kaunista joulun odotusta teille!

   Poista
 2. Ihanaa joulunodotusta sinne! :) mä olen todella urautunut tähän punainen-olki-vihreä -värimaailmaan. Valkoinen ja vihreä näyttää kyllä raikkaalta yhdistelmältä, pitäneen kokeilla sitä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Meilläkin varmasti tulee punaisia aarikan tonttuja ja ovathan useimmat tuikkulyhtymmekin punaisia - niitä sitten ehkä vähän maltillisemmin kuin muina vuosina.
   Joulun rauhaa teille!

   Poista
 3. Mahtava tuo valkoinen olkipukki! :) Ja muutenkin tunnelmallisia kuvia. Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Mies toi tuon pari päivää sitten töistä tullessaan :) Taitaa tykätä meidän valkoisesta joulusta hänkin ;)
   Kaunista joulun aikaa!

   Poista
 4. Oletpa koonnut kauniin kollaasin! Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmiriitta! Ja tervetuloa lukijaksi! Olen kyllä tosi tyytyväinen tämän vuoden värivalintaan - katsotaan kuinka pitkälle saan sen vietyä :)
   Ihanaa joulun aikaa!

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)