tiistai 1. syyskuuta 2015

Pikkumiehet


(MakroTex-haaste: Tärkeä)

Yksi tärkeimmistä asioista elämässsäni on täällä blogissakin vilahtanut jo useamman kerran nimikkeellä "pikkumiehet".... Tuo nimitys tuo mieleen varhaisteininä kannesta kanteen kahlatun Pikku naisia -kirjan :)

Nämä Pikkumiehet ovat toisen veljeni lapsien lapsia... Heitä on tällä hetkellä kolme kappaletta ja isotätinä olo on tuntunut todella tärkeältä - jo tätinä olo veljeni lapsille heidän ollessaan pieniä, tuntui ihan mahtavalta. Nyt he kaikki ovat jo aikuisia ja heillä on omat perheet ja parisuhteet, joten näiden pienten pikkumiesten elämässä mukana oleminen tuntuu todella tärkeältä. Toivottavasti myös heistä.

Sain vanhemmilta luvan julkaista muutaman kuvan näistä pienistä tärkeistä ihmisistä.

Vanhin "E" on jo 3 v 9 kk (noin) ja hänen kanssaan ovat leikit jo täynnä mielikuvitusta, pelaamista, vitsien kertomista ja elämän tosiasioiden pohtimista - esimerkiksi kysymykset: mistä kivi tulee? tai miten pienen pienestä munasta voi syntyä kaunis perhonen? Siinä meillä aikuisilla on välillä ihan oikeasti pohtimista mitä elämä oikeasti onkaan.
E on ahkera askartelija ja piirtäjä - saamme usein itse tehtyjä kortteja ja piirustuksia. Viimeisin on miehestäni, minusta, äidistäni eli "mummosta" ja jo poisnukkuneesta isästäni eli "isopapasta" piirretyt kuvat!
pikkumiehet
vesileikit ovat ihania!

E:n pikkuveli "O" on vuoden ja kahden kuukauden ikäinen. Hänen valloittava hymynsä, hersyvä naurunsa ja taivaan siniset silmänsä saavat kyllä hymyn kenen tahansa kasvoille. Hän seuraa innokkaasti kaikkea mitä isoveli tekee ja on aina mukana puuhastelemassa. Joka paikkaan pitää aina juosta - kävely on tyhmää :)
Yhdessä he ovat kyllä ihan loistava parivaljakko!
pikkumiehet
veljekset palomiehinä :)


Kummityttöni pieni poika "W" on vuoden ja kolmen kuukauden ikäinen. Hän on keimaileva ja näin pienenä jopa tietoinen omasta suloisuudestaan (ehkä :)  Kirjojen selailu, asioiden ja esineiden osoittelu ja niiden nimien toistelu on opettanut pikkumiehelle jo paljon sanoja. Kukkien kastelu - tai yleensä veden kanssa läträäminen - oli ihan ehdoton kesäleikki. Serkkujaan rauhallisempi, mutta isotädin kanssa kyllä juostaan kikattaen tai rakennellaan palikoista torneja :) Automies ;)
pikkumiehet
pikku puutarhuri :)
Näiden kolmen pikkumiehen kanssa ei aika ole koskaan tylsää! Jos heitä ei näe muutamaan hetkeen, niin ikävä kaihertaa meitä mieheni kanssa. Ja mitä vauhtia he kehittyvätkään :) On onni olla heidän isotätinsä!


Mikä sinulle on tärkeää? 
Lue muiden tärkeistä asioista Pienen Linnun blogista!alin kuva: Sara Huhtinen http://www.sarahuhtinen.fi

33 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Kuvattavat ovat niin ihania :) Tilannekuvia saa vain kännykällä ja nekin pitää nopeasti ottaa, kun vauhti on yleensä aika kova...

   Poista
 2. Lapset, ne ovat tärkeitä ja elämää rikastuttavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa arleena! Kun omia emme ole saaneet, niin näiden pienten merkitys vaan korostuu :)

   Poista
 3. Hurmaavia herrasmiehiä! Uskon, että ovat todella tärkeitä!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Ensimmäiset on napsastu kännykällä leikkien lomassa - tuo viimeisin on ihanan valokuvaajan, Saran, ottamasta 1-vuotis -kuvasarjasta :)

   Poista
 5. Kauniisti kirjoitettu ja kuvattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku! :) Olen niin ylpeä, kun saan olla näiden pikkumiesten isotäti :)

   Poista
 6. Voi ihania pikkumiehiä ja niin suloisia!! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selina :) Ovat vieneet isotädin sydämen :)
   Kiva että olet taas siellä päässä ja jaksat kirjoittaa!

   Poista
 7. Valloittavia miehenalkuja! Ihana varsinkin tuo palomieskuva, niin tutun oloista... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hensku :) Tuo palomiesleikki oli kyllä äärimmäisen hauskaa myös aikuisten mielestä :) Nauroimme itsemme kipeiksi poikien kantaessa vesiletkua pitkin pihaa :)

   Poista
 8. Pienten kanssa aina tapahtuu kaikenlaista , kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Aika ei todella tule pitkäksi heidän kanssa puuhastellessaan :)

   Poista
 9. "Mistä kivi tulee?" - Voi että on hyvä kysymys. Lapset pistävät meidät aikuiset miettimään syntyjä syviä, alkuperäämme, maailmankaikkeutta, isoja ja pieniä juttuja elämässä. Lasten seurassa on kiva hengailla.

  Ja nyt meneekin loppupäivä miettiessä vastausta tuohon kivikysymykseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Maailman näkee niin eri tavalla kun katsoo sitä yhdessä lasten kanssa :) Onneksi saamme silloin tällöin viettää aikaa näiden ihanuuksien kanssa.

   Poista
 10. Ihana postsua Pia!<3 Lapset ovat rakkaita, eikä niiden tarvitse olla omia!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! :) Nämä pienokaiset ovat kyllä niiiin rakkaita meille :)

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! :) Vauhtia on yleensä niin paljon ettei kamera kerkiä mukaan :)

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos Noksu :) Ihanista kuvauskohteista saa ihania kuvia ;)

   Poista
 13. Ihania pieniä tärkeitä ja takuulla sinä olet yhtä tärkeä heille. On suuri rikkaus, jos lapsilla on elämässään monta välittävää aikuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos PauMau :) Yritän antaa näille pienille kivoja muistoja ja kokemuksia - ainakin tähän saakka ovat innokkaasti tulleet meille :)

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Niin ovat Heidi :) Eikä väliä ovatko omia - näistä pienistä ja heidän vanhemmistaan puhuessani olen aina käyttänyt sanaa "meidän" eli olen aina kokenut heidät omina :)

   Poista
 15. Oi miten ihania tärkeitä pieniä miehiä. Kaunis tuo ensimmäinen kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin he ovat :) Kaunis auringonlasku antoi sateenkaaren kuvaan :)

   Poista
 16. Oi ihanat tärkeät pikkumiehet! <3

  VastaaPoista
 17. Oi että, ihanat pikkumiehet! Aivan varmasti tuovat paljon iloa isotädilleen ja myös isotäti heille! :) Kiva, kun kävit linkkaamassa tämän kuukauden positiivisiin! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)