Yksi uusi resepti taas putkahti pöydälle kera kysymyksen "olisiko tällainen helppo tehdä?" :)
No olihan se :)
...mies siis keräämään karviaisia pensaasta ja minä vatkaamaan margariinia ja sokeria...
** Taikina
75 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl kermaa
1-2 tl kardemummaa (minä laitan aina runsaasti :)
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
** Päälle
4 dl karviaismarjoja
** Kuorrutus
75 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
1 dl mantelirouhetta
1 dl kookoshiutaleita
Sekoita rasva ja sokeri, lisää joukkoon munat, kerma, kardemumma ja jauho-leivinjauheseos.
Levitä taikina leivitetyn kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Käytin irtopohjakakkuvuokaa halkaisijaltaan n. 27 senttiä.
Paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 20-25 minuuttia.
Sulata kuorrutuksen voi/margariini kattilassa ja sekoita muut aineet sekaan.
Ota kakku uunista, levitä puhtaaksi nypityt marjat pinnalle, lusikoi kuorrutus marjojen päälle ja paista uunissa vielä noin 20 minuuttia. Tässä vaiheessa kannattaa seurata josko piirakka kannattaisi nostaa ylemmälle tasolle, jotta kuorrutus saa väriä.
Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera...
Tänään on sitten taas jotain hyvää tarjottavaa päiväkahvin kanssa :)
Makoisaa elokuun viimeistä viikonloppua!
Nami. Kiitos herkkuohjeesta.
VastaaPoistaOle hyvä Satu! En ole vielä itse kerinnyt maistaa, mutta tuoksu oli jo ihana... Saamme pikkumiehiä tänään kylään, joten saan heiltä taas rehellisen mielipiteen ;)
PoistaOi, näyttää herkulliselta! :)
VastaaPoistaKiitos Emonen :) Oli vähän kirpsakkaa, mutta hyvin maistui...
PoistaNyt tulee kyllä tuoksu läpi kuvista, ihana piirakka!
VastaaPoistaKiitos Marika :) Kiva kun tulee marjoille muutakin käyttöä kuin mehut ja hillot.
PoistaKiitos kivasta ohjeesta. Meillä on kolme karviaismarjapensasta. Ja olen ollut vähän ymmälläni, mitä niiden kanssa teen. Olen sellainen marjojen pakastaja, ja karviaiset eivät ole oikein pakkasmarjoja.
VastaaPoistaTämän ohjeen otan talteen. Kiitos!
Mukavaa tulevaa viikkoa!
Ole hyvä Tuulia! :) Nyt kun ensimmäinen piirakka on syöty, niin ehkä seuraavaan jotenkin yrittäisin makeuttaa karviaisia.... Muut kyllä pitivät tästä vähän kirpsakastakin versiosta :)
PoistaIhanaa alkavaa syyskuuta!
Herkullisen näköistä! Karviaiset sopivat hyvin piirakkamarjoiksi. Kardemumma kuuluu minunkin suosikkeihini :)
VastaaPoistaKiitos Hensku :) Oli aika pirteän makuinen - hyvää ja kirpsakkaa :)
PoistaVarmasti hyvää!! Karviaiset on mun ja miehen herkkua, mutta meillä ei (vielä) ole karviaispensasta pihassa. Hauska juttu, että miehesi etsii sulle leivontaohjeita!:)
VastaaPoistaHyvältä maistui Taina :) Karviaiset ovat kyllä parhaimpia marjoja mitä olla voi. Niitä kun on niin helppo ottaa välipalaksikin töihin.
PoistaItse yleensä teen niitä samoja leivonnaisia mitä "aina", joten ehkä mies on ajatellut että vaihtelu virkistää... Ei vainenkaan - ihanaa, että hän etsii ja löytää kaikkea uutta! :)
Karviaiset oli lapsena mun lempimarjoja, tai siis ainoita, joista tykkäsin. Miltähän maistuisivat piirakassa.. :)
VastaaPoistaMinäkin ensimmäistä kertaa käytin leivontaan marjoja sellaisenaan... Vähän kirpsakoita, mutta oikein hyviä olivat :)
Poista