maanantai 10. elokuuta 2015

Mökki"elämää"

Tunnustan - olen mukavuudenhaluinen!
Minulle ei sovi alkeellisissa olosuhteissa eläminen - kaipaan suihkua ja sisävessaa.
Näistä lähtökohdista katsoen olen ylpeä itsestäni, kun vietin yön mökillämme, jossa ei ole sisävessaa ja vesi tulee ja menee kun jaksaa kantaa...

Silti meillä oli miehen kanssa mukavaa viettää pari päivää ihan kahdestaan - ilman mölyäviä naapureita, kitkettäviä kukkapenkkejä tai puoliomaishoitajana oloa.

Emme ole tänä kesänä olleet mökillä juurikaan - keväällä kävimme tekemässä kevätsiivousta pihalla, mutta muuten on mökki saanut olla sinällään. Aikoinaan hankimme mökin yhdessä vanhempieni ja veljeni kanssa, mutta isäni kuoleman jälkeen ei mökkiä ole käytetty kuin "kalastusmajana". Meiltä ei mökille ole matkaa kuin 20-25 minuutin ajomatka, mutta kun en ole ajanut autoa kahteenkymmeneenkolmeen vuoteen, niin kynnys lähteä ajamaan on ollut aika suuri. Veljen kanssa kävin pari iltaa aikaisemmin kokeilemassa isältäni perikunnalle jääneen auton käsittelyä liikenteessä ja sitten perjantaina jännittyneenä "hyppäsin rattiin" ja ajoimme miehen kanssa mökille.

Ilman kolhuja pääsimme pientä metsätietäkin pitkin perille asti!

Siellä meitä odotti tuo pikkuruinen mökkimme - onhan se aika mukava paikka viettää aikaa. Tähän mennessä vaan aikamme mökillä on kulunut aina jonkinasteisissa projekteissa:
Mökin hankinnan jälkeen teimme "pientä mökkiremonttia". Ulkoapäin suurin muutos oli ikkunoiden asentaminen. Sitä ennen oli mökin katto jo purettu, eristeet vaihdettu ja uusi kate asennettu.
Kuvia noista remonteista on paljon, mutta tässä maistiaisina pari...
mökkielämää: katon korjaus
katto purettu, pöllyävät eristeet vaihdetaan eristelevyihin ja uusi kate asennetaan...
mökkielämää: uudet ikkunat
kuistin ikkunoina olleet pleksit vaihdetaan ikkunoiksi ja kuisti eristetään...
mökkielämää: uudet ikkunat
puolet ikkunoista asennettu - toiset mokomat vielä...
mökkielämää: maalari
minä maalasin - ja maalasin - ja maalasin...
Lopputulos on kyllä parempi kuin alkuperäinen!
mökkielämää: ennen ja nyt
vuodessa ulkoinen muutos oli huomattava
Sisällä suurin muutos oli kunnollisen keittiön aikaansaaminen - ja siinä onnistuttiin - saimme sopimaan kaiken tarvittavan jääkaappia, liesitasoa ja uunia myöten.
Kiintokalusteiden takaiset seinät maalasimme valkoiseksi - luultavasti muutkin seinät saavat saman käsittelyn aikanaan.
mökkielämää: uusi keittiö
harmi kun emme ottaneet kuvia hankintahetkellä - mökki oli "aika" erinäköinen silloin...
***
Mutta takaisin tähän päivään...
Perjantaina mies kokosi jo aiemmin hankkimamme - alunperin kotipihalle tarkoitetun Lucifer pihatakan. Tunnelmanluojana loistava - makkaranpaistossa ei se optimaalisin :) Mutta hyviä grillimakkaroita niistä tuli.
mökkielämää: Lucifer pihatakka

mökkielämää: Lucifer pihatakka

Illalla näkymät järvellä ovat kyllä kauniit. Järvi ei ole suuren suuri, mutta niin lähellä ja kuitenkin sopivan kaukana kaikesta. Kyllä täällä pääsee irti stressistä ja mieli rauhoittuu!
mökkielämää: auringonlasku

Poislähtiessä metsätiellä peruuttaminen oli haastavaa, mutta siitäkin selvittiin!

Oletko sinä tänä kesänä tehnyt jotain tavallisuudesta poikkeavaa?


22 kommenttia:

 1. Mökkeily rentouttaa, siellä on niin irti arjesta vaikka puuhaisikin kaikkea <3 Ja hyvä sinä, kun lähdit autoilemaan! Minullakin oli stadissa asuessa kymmenisen vuotta taukoa auton ratista, joten tiedän tuon kynnyksen lähteä uudestaan ajamaan. Äkkiä siihen taas tottuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika :) Autoilu oli kyllä mukavaa - eniten tuo mökkimatkan viimeiset kilometrit metsätiellä jännittivät, mutta hyvin sekin sujui :) Suurin kynnys on nyt ylitetty, joten eiköhän sitä tule pian uudestaan rattiin tartuttua...

   Poista
 2. Siis WAU! Ihan mieletöntä, että uskalsit auton rattiin :) Hyvä sinä! Mä en uskonut, että tätä tapahtuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi :) Osaan siis yllättää ;)

   Poista
  2. No kyllä :) Olin ihan varma, etten sua auton ratissa tuu näkemään ;) Onko suunnitelmissa muuttaa julkisten kulkuneuvojen ulottumattomiin, kun näin radikaaliin toimenpiteeseen ryhdyit? :D

   Poista
  3. Jaa-a ;) eihän sitä koskaan tiedä - kaikkeen pitää varautua :D
   Ei vaan - julkisten ja fillarin käyttö ovat kyllä ykkösvaihtoehtoja, mutta joskus näköjään on helpompi kulkea omallakin autolla...

   Poista
 3. Onneksi olkoon, minulla kynnys olisi varmaan liian korkea noin pitkän ajan jälkeen hypätä auton rattiin. Välillä miettii esim. jo lomaviikon jälkeen että mites tätä autoa taas ajettiinkaan. Nyt vaan rohkeasti ajelet ja pidat taitoa yllä!

  Minäkin pidän perusmukavuuksista vessasta, juoksevasta vedestä ja sähköstä. Periaatteeni on, etten mielelläni lomaile olosuhteissa, jotka ovat huonommat kuin kotona. Omaa mökkiä ei ole, mutta ystävien ja veljen mökeillä mukavuudet ovat ja vakituinen "maaseutupaikkamme", anoppila, on täysin varusteltu iso omakotitalo. Olen kyllä telttaillut mm. kolme viikkoa läpi Yhdysvaltojen ja yöpynyt paikoissa, joissa ei ole mitään mukavuuksia, mutta nuorena olosuhteilla ei ollut niin paljon väliä kuin nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lumo! Innostuin kyllä ajamisesta taas :) - täytyy ottaa toinen päivä, että lähdemme ihan vaan ajelemaan...
   Perusmukavuudet ovat kyllä meillekin edellytys pidemmälle oleskelulle - onneksi mökiltä on lyhyt matka kotiin, joten päiväreissuja voi tehdä. Jossain vaiheessa voi sitten harkita mökin hankintaa paikasta, jonne pystyy rakentamaan mukavuudetkin :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Selina :) Pieni mökki, kivasti pienessä rinteessä ja isoja mäntyjä ympärillä - ihanan rentouttavaa :) Katselimme illan hämärässä, kun siili taapersi pihalla ja tikka hakkasi puunrunkoa - muutoin kuului vaan tuulen suhinaa...

   Poista
 5. Hauskat mökkitunnelmat! Se on jännä miten ajamiseen tulee noita pausseja ja sittenkynnys hypätä rattiin kasvaa. Jouduin itsekin "opettelemaan" autolla ajon uudelleen keväällä, kun mies siirtyi kokonaan etätöihin kotiin. Sitä ennen viimeiset viisi vuotta jakelin neuvoja pelkääjän paikalta. Mies joskus sanoikin, että jos nainen olisi keksinyt auton, sitä ohjattaisiin puheohjauksella kuskin viereiseltä paikalta. Tyhmä vitsi, mutta kai puoliksi totta omalla kohdallani ainakin;) Mutta hyvä kun uskaltauduit rattiin ja uudelleen vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hensku :) Huomasin itse tuossa ajaessani pölpöttäväni koko ajan.... Välillä varmistin mieheltä pelkäsikö hän olla kyydissä ;) Ei kuulemma pelännyt... tiedä sitten ;) Mutta kivaa oli huristella - tietysti kun erittäin tuttu tie ja lyhyehkö matka, mutta varmasti istahdan uudestaankin pian...

   Poista
 6. Kyllä on mökkinne muuttunut edukseen. Minä myös olen mukavuudenhaluinen ja se, että viihdymme mökillä aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn johtuukin osaltaan siitä, että meillä on melkein kaikki samat mukavuudet mökillä kuin kotona. Plussana vielä sauna, jota ei kaupunkikodissa ole ja oma piha, sekä tietysti meri!
  Meillä noita mökin sisäseinien ja kattojen maalaamista mietitään vuodesta toiseen, mutta suuritöinen homma on saanut toistaiseksi odottaa toteuttamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kristiina! :) Onneksi mökkimatka on lyhyt, niin pääsee aina kotiin suihkuun... Haaveilen kyllä mökistä, jossa olisi kaikki mukavuudet ja tietysti meri :) Järvi on ihan "kiva", mutta pidän enemmän merestä ja sen voimasta.

   Poista
 7. Hei Pia! Täällä kurkkimassa sinun blogiasi. Ja onpa mielenkiintoinen aihe, mökkiremontti! Se on meillä nyt meneillään. Hikistä ja pölyistä puuhaa. Meidän mökki on saaressa merimatkan päässä, joten jo tavaroitten raijaaminen on oma shownsa. Isoin juttu eli katto on saatu uusittua,sisätyöt odottavat vielä...
  Meillä on purjevene mökin laiturissa ja tilaisuuksia lähteä pakoon remppaa on käytetty vähän väliä.
  Vaan kaunis mökki teillä on ja kauniilla paikalla. Toivottavasti taasen käyttökertoja löytyy.
  Lukijaksesi ryhdyin, niin kivaa tekstiä kirjoittelet. Kauniita elokuun päiviä, nyt se kesä on tullut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Tuulia! :) Kiva että jäit lukijaksikin :)
   Saarimökissä on juuri tuo hankaluus, mutta kyllä meren saaressa oleva mökki on ihan toista kuin pienen järven rannalla oleva - voi miten kaipaankaan merenrantamökkiä :) Vanhemmilla oli aikanaan kesäpaikka Tammisaaressa ja kyllä ne maisemat ja rannat ovat ihan toista kuin nykyisessä mökissämme. Ehkä jonain päivänä...
   Aurinkoista kesän jatkoa sinullekin!

   Poista
 8. Ohhoh, oletpas tehnyt kaikkea mahtavaa. Vaikea kuvitella millaista on hypätä rattiin noin pitkän ajan jälkeen. :) Ihana mökki ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi :) Oli tuo aika jännittävää. Pitää vaan ottaa uusiksi piakkoin jottei jää taas pitkää aikaa väliin...

   Poista
 9. Hienoa, että lähdit ajelemaan, vaikka hirvittikin. :) Todella paljon olette mökillä tehneet töitä. Näyttää hienolta! Ja tuo pihatakka. Aivan mahtava! Samanlaista olen monesti kaupassa ihastellut. Vielä on sinne kuitenkin jäänyt.

  Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Olenkin sittemmin jo useampaan otteeseen tarttunut auton rattiin :) Se on niin helppoa ja mukavaa... Pyrin kuitenkin lyhyet matkat ja työmatkat tekemään kävellen ja julkisilla - ei saa tulla liian mukavuudenhaluiseksi :)

   Aurinkoa päivääsi! Vaikka tänään aika harmaalta näyttääkin :)

   Poista
 10. Nyt vasta tulin tänne kuukauden positiivisten kautta. Kiva kun tulit mukaan! :)

  On kyllä huikean rohkeaa lähteä noin monen vuoden jälkeen auton rattiin! Arvostan! Mulla oli ajamattomia vuosia vain 5, mutta niidenkin jälkeen kynnys lähteä ajamaan oli ihan hirveän korkea. Onneksi mies pitkäpinnaisesti ajelutti mua isoilla parkkipaikoilla ja kotikylänsä autioilla teillä myöhään viikonloppuiltaisin. :D

  Olen muuten ihan samanlainen mökkeilijä. Musta olisi todella kiva käydä mökillä (jos sellainen siis olisi), mutta en halua olla ilman sisävessaa tai juoksevaa vettä. Myös sähkö on aika tärkeä juttu. Luonnonhelma kuitenkin viehättäisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Emonen :)
   Nyt olenkin jo ajellut autolla pitkin ja poikin... Onhan se paljon helpompaa liikkumista kuin fillarilla ja tavaroita voi kuskata ihan eri määriä :)

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)