sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Pasteijat lämminsavulohella ja vuohenjuustolla

Tein näitä pasteijoita ensimmäisen kerran ennen joulua. Salaatin ja lämpimän glögin kanssa nämä maistuivat oikein hyvin - entäpä nyt keväämmällä vaikka iltateen kera? Taidanpa kokeilla...
lämminsavulohi-vuohenjuustopasteijat
maistiaisia naapuriin

Ohjeen löysin Yhteishyvän Ruoka-liitteestä joulukuulta 2014. Tässä se teillekin jakoon...

Taikinaan
  • 250 g margariinia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 prk (250 g) maustettua ranskankermaa, esim. valkosipuli & yrtit

Nypi margariini ja kuivat aineet sekaisin. Sekoita joukkoon ranskankerma. Kääri taikina kelmuun ja siirrä noin tunniksi jääkaappiin.


Täytteeseen tarvitaan
  • 300 g lämminsavulohta
  • 100 g vuohenjuustoa
  • 1 ruukku tilliä

Lisäksi voiteluun kananmuna ja pinnalle seesaminsiemeniä

Tee näin:
Kauli kylmästä taikinasta runsaiden jauhojen avulla ohut suorakaiteenmuotoinen levy ja leikkaa se  pituussuunnassa kahteen osaan.
Paloittele lohi ja vuohenjuusto, hienonna tilli varsineen.
Laita lohta, vuohenjuustoa ja tilliä molempien taikinalevyjen keskiosaan.
Voitele levyjen toiset reunat munalla.
Käännä voitelematon puoli täytteen päälle ja taivuta sitten päälle voideltu puoli.
Leikkaa levyt paloiksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin.
Voitele pinnat munalla ja ripottele päälle siemeniä.
Vedä pintaan veitsellä ohuita pitkittäisviiltoja.
Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
lämminsavulohi-vuohenjuustopasteijat
lohi, vuohenjuusto ja tilli lisätty

lämminsavulohi-vuohenjuustopasteijat
pasteijat valmiina uuniin


Nauti jäähtyneenä vaikka iltateen ja salaatin kanssa :)
lämminsavulohi-vuohenjuustopasteijat

lämminsavulohi-vuohenjuustopasteijat



4 kommenttia:

  1. Hmm, näyttävät herkullisilta! Näin kala-allergisena tosin pitää vaihtaa täytettä hieman, mutta taikinaohje kuulostaa todella hyvältä. Kokeilen ehdottomasti soveltaa tätä ohjetta joskus! :)

    Olipas Viikonlopun linkkirinki tällä kertaa antoisa, kun sieltä löytyi upeita kakkuja ja herkullista suolaista leivottavaa. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - nuo maistuivatkin tosi hyvältä. Täytteenähän voi tosiaan olla vaikka mitä hyvää :)

      Poista
  2. Voi nam! Hyviä, suolaisia, ohjeita kaipaa välillä, kun noita makeita on kyllä enemmän kuin tarpeeksi tarjolla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin juuri :) vähän suolaista väliin, niin jaksaa taas makeaa :)
      Mukavaa sateista viikonlopun alkua!

      Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)