maistiaisia naapuriin |
Ohjeen löysin Yhteishyvän Ruoka-liitteestä joulukuulta 2014. Tässä se teillekin jakoon...
Taikinaan
- 250 g margariinia
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 prk (250 g) maustettua ranskankermaa, esim. valkosipuli & yrtit
Nypi margariini ja kuivat aineet sekaisin. Sekoita joukkoon ranskankerma. Kääri taikina kelmuun ja siirrä noin tunniksi jääkaappiin.
Täytteeseen tarvitaan
- 300 g lämminsavulohta
- 100 g vuohenjuustoa
- 1 ruukku tilliä
Lisäksi voiteluun kananmuna ja pinnalle seesaminsiemeniä
Tee näin:
Kauli kylmästä taikinasta runsaiden jauhojen avulla ohut suorakaiteenmuotoinen levy ja leikkaa se pituussuunnassa kahteen osaan.
Paloittele lohi ja vuohenjuusto, hienonna tilli varsineen.
Laita lohta, vuohenjuustoa ja tilliä molempien taikinalevyjen keskiosaan.
Voitele levyjen toiset reunat munalla.
Käännä voitelematon puoli täytteen päälle ja taivuta sitten päälle voideltu puoli.
Leikkaa levyt paloiksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin.
Voitele pinnat munalla ja ripottele päälle siemeniä.
Vedä pintaan veitsellä ohuita pitkittäisviiltoja.
Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
lohi, vuohenjuusto ja tilli lisätty |
pasteijat valmiina uuniin |
Nauti jäähtyneenä vaikka iltateen ja salaatin kanssa :)
Hmm, näyttävät herkullisilta! Näin kala-allergisena tosin pitää vaihtaa täytettä hieman, mutta taikinaohje kuulostaa todella hyvältä. Kokeilen ehdottomasti soveltaa tätä ohjetta joskus! :)
VastaaPoistaOlipas Viikonlopun linkkirinki tällä kertaa antoisa, kun sieltä löytyi upeita kakkuja ja herkullista suolaista leivottavaa. Nam!
Kiitos - nuo maistuivatkin tosi hyvältä. Täytteenähän voi tosiaan olla vaikka mitä hyvää :)
PoistaVoi nam! Hyviä, suolaisia, ohjeita kaipaa välillä, kun noita makeita on kyllä enemmän kuin tarpeeksi tarjolla.:)
VastaaPoistaNäin juuri :) vähän suolaista väliin, niin jaksaa taas makeaa :)
PoistaMukavaa sateista viikonlopun alkua!