sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Parsakaalia ja vuohenjuustoa

Aurinkoinen, mutta tuulinen sunnuntaipäivä. Tavaroiden järjestelemisen lomassa alkoi tuntua, että jotain hyvää suolaista välipalaa tarvittaisiin.

Jääkaapista löytyi parsakaali, kolmen yrtin ruokakermaa ja vuohenjuustoa. Ja ei muuta kuin suolaista piirasta tekemään. 


***
Ja tässä ohje, jos haluat kokeilla:
Pohja
100 g voita/margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä
Täyte
2 nippua parsakaalia (n.400 g)
100 - 150 g vuohenjuustoa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
mustapippuria
suolaa
paprikajauhetta
(hunajaa)

- Nypi voi ja jauhot murumaiseksi, lisää vesi ja pyörittele. Painele pohja piirakkavuokaan
- Erottele parsakaali pieniksi kukinnoiksi, esikeitä kunnes ovat hieman pehmenneet
- Yhdistä kerma, munat ja mausteet
- Levitä parsakaalit piirakkapohjalle, lisää vuohenjuusto nokareina, (levitä hunajaa ohuena nauhana) ja kaada lopuksi munakermaseos piirakan päälle
- Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia

Ja taas jaksoi jatkaa...
***
Vanhojen tavaroiden läpikäynti on kyllä hauskaa - mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyykään. Vanhojen valokuvien parissa voisi viettää aikaa vaikka kuinka kauan!
Ja kun eteen tuli jostain syystä säästetty sanomalehti vuodelta 2001 ja sieltä hauska pilapiirros, niin en voinut jättää sitä näyttämättä tässä... Piirros on Matti Remeksen tekemä ja tosi osuva nykyiseen haasteeseeni :)
Onko sinulla jotain haastetta tälle vuodelle? 

Hyvää sunnuntaita ja onnea haasteisiisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)