sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Laskiaisena porkkanaa

Näin sydäntalvella, mutta jo kevään tuntu auringossa, on hyviä juhlapäiviä, jolloin voi kutsua ystäviä käymään.

Ystävänpäivä, laskiainen, syntymäpäivä... Olen syntynyt keskellä lumista ja kylmää vuodenaikaa ja kuuleman mukaan syntymävuonna talvi oli erittäin luminen ja kylmä. Ehkäpä siksi rakastankin talvea. Tätä hankien kimallusta auringonpaisteessa ja hankikantoa...
***
Laskiaissunnuntai osui niin sopivasti juuri ennen syntymäpäivääni tänä vuonna, että tarjoilua ei paljon tarvinnut miettiä. Ja kun ystävänpäiväkin oli juuri, niin mikäs sen luonnollisempaa kuin tarjota näihin kahteen juhlapäivään liittyvää tarjottavaa.

Tarjoilun tekeminen jäi vähän viimetippaan. Aamulla piti paistaa pullia, leipoa porkkanakakku, täyttää pullat, koristella kakku ja kattaa pöytä... Ja tyhjentää yksi peräkärryllinen koivuklapeja... Pienessä kiireessä kaikki vaan yleensä valmistuu ajallaan... Onneksi peräkärryn tyhjentämiseen saatiin apuja :)
***
Laskiaispullat hillolla - ainoa oikea yhdistelmä :) Mantelimassa ei ole herkkuani, joten pullat täytetään vadelmahillolla ja kermavaahdolla. Kermavaahdon maustoin joululahjaksi saamallani Emilin ja Olavin Valloittavalla Vaniljasokerilla.
Nämä pikkumiehet ovat valloittaneet isotädin sydämen!
sydämen valloittajien valloittava vaniljasokeri

tomusokeria pullille ja Lumelle...

Ja ystävänpäivän kunniaksi sydänkuvioinen porkkanakakku. Kuvio meni vähän vinoon, mutta ei se makuun vaikuttanut. Koristeeksi tomusokeroitu ja kuivatettu porkkanaraaste... Namia... Onneksi ulkona oli pakkasta, niin kakun jäähdyttäminen ennen tuorejuustopäällysteen levittämistä onnistui aika nopeasti.


Koska tarjoilun tekeminen jäi viimetippaan, niin oli pakko löytää nopea ja helppo ohje. Sellainen löytyikin Valio.fi - sivustolta ja kirjoitan sen tähän muistiin...


Pohja: 
2 dl juoksevaa margariinia
2 dl sokeria
2 1/2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
1 rasia (180-200g) appelsiini tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa

Koristelu:
1/2 rkl tomusokeria
1/2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
lisäsin vielä strösselisydämen

- mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
- kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan
- paista uunin alaosassa 175 asteessa 40-45 minuuttia, jäähdytä hieman, kumoa ja jäähdytä kunnolla
- kun otat kakun uunista, levitä koristelun porkkanaraaste pellille leivinpaperin päälle, ripottele tomusokeria ja laita uuniin jälkilämmölle kakun jäähtymisen ajaksi
- mittaa kulhoon kuorrutteen ainekset ja sekoita voimakkaasti, jotta se jämäköityy
- levitä kuorrute hyvin jäähtyneen kakun päälle ja koristele mieleiseksi


Kakusta tuli oikein hyvä, kuohkea eikä liian makea. Ohjetta muokkaamalla sen mukaan mitä kaapista löytyy, siitä saa nopean tarjottavan. Eikä tarvitse vatkailla eri aineksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)