maanantai 30. kesäkuuta 2014

Muutoksia

Toissa kesänä istutin pihallemme purppuraomenapuun ja eikös jänis käynyt hetimmiten sitä vähän maistelemassa ennenkuin kerkisin laittaa verkkoa varren ympärille... No kuitenkin puu selvisi ja tänä keväänä saimme nauttia ihanista kukistakin. Vaan tulipa kesän sateet ja tuulet - jäniksen heikentämä puunvarsi ei kestänyt ja niin tuo ihanuus katkesi :-(
Onneksi jäi vartta ja alimpia oksia jäljelle - yritän niistä saada vielä latvan ja uusia oksia muodostumaan. Kaksimetrinen puu on nyt metrinen ja muistona on kuva keväisestä kukinnasta... Jospa se siitä kuitenkin selviäisi...


***
Tänään on paljon lämpimämpi päivä kuin aikoihin - mittarissa jopa +15,5 astetta. Mies lähti tänään kesäloman jälkeen töihin ja minä jäin nyt viettämään viimeistä lomaviikkoa ja sitten alkaakin kertyneiden ylityötuntien pois pitäminen... Ja sitten syksyllä ihan uudet kuviot - ainakin palkanmaksun osalta ;-)
***
Pihalta löysin kylmästä ja sateesta huolimatta kukkaan puhjenneen tarhakulleron. Näitä istutin aikanaan pari kolmekin, mutta yksi niistä vaan sinnikkäästi kasvaa. 

Ja taustalla sinisenä tuo puutarhureiden inhoama vuorikaunokki :-) Mielestäni kuitenkin hieno väriyhdistelmä, kun syvän sinisten kaunokkien keskeltä avautuu uhkean keltainen kukka.6 kommenttia:

 1. Purppuraomenapuu on minulle ihan uusi tuttavuus. Onpas upeat kukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli viime keväänä ihana kukkiessaan :) Tänä vuonna ei ole tullut nuppuja, joten taisi kärsiä aika pahoin viimekesän katkeamisesta. Katson tämän kesän miten kasvu edistyy ja jos ei edisty, niin saa lähtöpassin pihalta...

   Poista
 2. Lohdullista, että viime kesänäkin oli tahmea (kylmä ja sateinen) alku. Kesästä jäi kuitenkin helteentuntu.:) Ehkäpä tästäkin kesästä vielä muodostuu ihan mahtava säidenkin puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin näitä vanhoja postauksia lukiessani kiinnitin huomion tuohon, että viime kesänä oli vielä kylmempää ja kuitenkin mielikuva oli oikein mukavasta kesästä :) Siis toivossa on hyvä elää :)

   Poista
 3. Meillä käy joka vuosi niin, että rusakot syövät puut.. Aina joku unohtuu suojaamatta. Omenapuista haaveilen.. Nyt minulla kasvaa omenapuupensas..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin puput ovat järsineet vaahteraa, omenapuuta ja kaikkea muutakin, mikä on jäänyt verkon ulkopuolelle... Ihania elukoita, mutta talvella tekevät kyllä pahojaan :)

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)