torstai 19. kesäkuuta 2014

Kesäpuuhaa

Vaikka kesän alku on ollut kummallinen - välillä hellettä ja sitten räntää - niin pihalla on saanut ihastella kasvun ihmeitä.

Pari vuotta sitten istutin puutarhamessuilta ostamani unikot ja viime kesänä sain jo lehtiä kukkapenkkiin. Tänä kesänä tuo sitten innostui kasvattamaan kukkavarret ja kuusi nuppua!
Muistin, että olisin istuttanut punaisia unikoita, mutta yllätys oli suuri, kun nupuista avautuikin valkoisia kukkia :-)
 


Ihanat kukat avautuvat kaikkien muiden kukkien yläpuolelle ja ovat niin ihanan silkkisiä ja läpikuultavia, että luulisi niiden hajoavan ensi sateista. Mutta mitä vielä - kukat ovat kestäneet kaikki nämä myrskytuulet ja raekuurot.

 
Ja kun kesälomalla mieheni kanssa ollaan, niin pitäähän sitä joka kesä joku projekti olla...
Tänä vuonna se on liuskekivien asennus.

Projekti on alkanut jo vuosia sitten - kivet hankittiin jo aikoja sitten ja asennushiekkakin jo viime kesänä. Paikka vaan on ollut ihan rikkaruohojen vallassa - kiveys on ollut alkuperäisissä pihasuunnitelmissa alusta lähtien, mutta kaikkea muuta on tullut aina väliin...

Tänä kesänä tuo sitten päätettiin toteuttaa - ja aloittaa heti alkukesästä. Paikka on raivattu rikkaruohoista, tasattu ja tampattu paikoilleen ja suodatinkangaskin asennettiin. Käytävään päästiin sitten tänään kiviä asettelemaan - ensin vaan valitaan oikeat kivet oikeisiin paikkoihin ja sitten asennushiekan kanssa asennetaan paikoilleen ;-)

Pihalla on siis nyt erilaisia kasoja kivilaattoja - koon ja muodon mukaan jaoteltuina, jotta oikeanlaisen kiven löytäminen on "helppoa". 

Voi miten helppoa kivetyksen tekeminen onkaan puutarhaohjelmissa - tänään olin jo valmis maksamaan jollekin joka tämän työvaiheen tekisi. Mutta kyllä tuo varmasti valmiiksi tulee ja siitä tulee hieno :-)

 

8 kommenttia:

 1. Unikot ovat ihania! Niiden nuputkin on jo itsessään kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Tänä vuonna kukat eivät ehtineet kuin avautua, kun sade hakkasi terälehdet... Nyt on vain enää siemenkodat pystyssä... :)

   Poista
 2. Näyttää jo tuossa upealta! Uskon, että on työlästä. Puutarhaohjelmissa on aina niin kaikki valmista suit sait, sama taitaa päteä sisustusohjelmiin, kokkiohjelmiin yms...;D No, puutarha on vuosien projekti, eikä koskaan täysin valmis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Projekteja piisaa - tälle kesälle emme mitään suurempaa harkinneetkaan - kunhan saisi pihan pysymään siistinä, niin sitten taas ensi vuonna (ehkä) jotain uutta isompaa... :)

   Poista
 3. Unikoissa on parasta siemenkodat! Ne on niin hauskan näköisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Laura! Nuppu on hauska ja tuo siemenkota, joka säilyy pitkään on upea, kun sitä oikein katsoo...

   Poista
 4. Unikot on minun lempikukkia...niitä pitäisikin kylvää pihalle lisää! Kivalta näyttää pihassanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unikot ovat kyllä ihastuttavia - miksihän en ole enempää istuttanut... Ja kiitos - piha on muotoutunut reheväksi, mutta ei ole ihan sellainen kuin haluaisin, mutta ehkä joskus... ;)

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)