maanantai 9. huhtikuuta 2018

Kevään merkkejä

Enää ei voi olla huomaamatta kuinka kevät on jo täällä!

Aamuiset lintukonsertit ja lämmittävät auringonsäteet saavat jopa tällaisen talvi-ihmisen mielen kääntymään positiiviseksi.

Enää ei tarvita talvilenkkareita kun askeltaa sulaneita teitä ja polkuja pitkin. Vähän pitää katsoa ettei ihan synkimpään metsään lähde ilman nastoja tai kitkoja kulkemaan. Päivisin sulaneet tietkin saattavat olla paikka paikoin mustan jään peitossa. Ole sinäkin varovainen!

pieni hanhiaura


Tänä aamuna lenkillä oli pakko pysähtyä useampaan kertaan, kun ylitseni lensi neljä erillistä hanhiauraa ja jokaisesta yritin ottaa kuvaa tai videota. Ota siinä nyt sitten, kun aurinko paistaa juuri samasta suunnasta kuin mistä linnut ilmestyvät. Muutama otos sentään on jotenkuten julkaisukelpoinen.

hanhet tulevat
pystytkö laskemaan kuinka monta hanhea?

Joutsenien surumieliset huudot kuuluivat vähän väliä eri puolilta, mutta vain kaksi onnistuin näkemään, kun laskeutuivat viereiselle pellolle. Harmittavasti vaan niin kauas ettei kännykällä saanut zoomattua kunnollisia kuvia.

palojoki koski


Kauas kuului myös pienen koskemme kuohunta. Vettä tuossa joessa kulkee nyt uskomaton määrä - jokihan on todella pieni ja kapea paitsi näin keväisin. Sulavat lumet saavat vedenpinnan nousemaan ja joen varrella asuvat ovatkin päässeet tutustumaan joen kevättulviin. Onneksi jäät ovat joesta jo sulaneet ja vesi pääsee virtaamaan vapaasti.

Säätiedotteet lupaavat edelleen lämpimiä päiviä - loputkin lumet sulavat ja päästään kuopsuttamaan kukkapenkkejä. Meillä on taas paljon suunnitelmia mitä pihalla pitäisi saada aikaiseksi - to-do -listoille on tarvetta.

Otetaan kuitenkin ihan vähän aikaa vielä rennosti ja nautitaan terassikahveista!

Aurinkoa päivääsi!

-Pia-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)