perjantai 6. lokakuuta 2017

Uusi kuvankäsittelyohjelmani ja arvonnan voittaja!

Jo jokin aika sitten käyttämäni kuvankäsittelyohjelma - PicMonkey - muuttui maksulliseksi tai en ainakaan enää keksinyt miten sitä olisin ilmaiseksi voinut käyttää.

Oikeastaan tarvitsin sitä vain kollaasien tekemiseen, koska yksittäisten kuvien käsittelyyn käytän GIMPiä. Olen jotenkin tottunut käyttämään GIMPiä vaikka se onkin hieman yksinkertainen - onhan kuvien käsittelyssä mahdollista muokata kuvia vaikka kuinka, mutta minun blogi-kuviani ei yleensä ole mitenkään muokattu - vain tasattu samansuuruisiksi ja lisätty tekstiä...

No mutta siis - tuo PicMonkeyn maksullisuus ajoi minut etsimään uutta ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa.... Ja löytyyhän niitä vaikka kuinka monta, mutta yleensä ne pitää ladata koneelle ja mukana tulee sitten vaikka mitä lisäpalikkaa tai ohjelmasta ilmestyy uusia versioita tiuhaan tahtiin tai niiden käyttämiseen pitää koneelle ladata flashiä tai jotain muuta, joiden virusherkkyydestä varoitellaan vähän väliä...

Etsintä tuotti kuitenkin tulosta - eteen tuli facebookin Naisyrittäjät-ryhmässä maininta Canva-kuvankäsittelyohjelmasta, jota ei tarvitse ladata koneelle vaan se toimii selainpohjaisesti...

Ja minä innolla tutkimaan...

Ja ihastumaan...

Canvasta löytyy ilmaisia valmiita kuvapohjia, joita voi helposti muokata mieleisekseen. Sieltä löytyy myös ilmaisia kuvia, fontteja ja muita graafisia elementtejä, joita voi kuviin lisätä tai hyödyntää niitä muuten kuvien käsittelyssä.

canva kuvakaappaus
kuvakaappaus Canvasta

Kuvien käsittely ja kollaasien tekeminen tuntui ihan heti tosi helpolta, kun valmiin kuvapohjan kaikkia elementtejä pystyy itse muokkaamaan tai jopa poistamaan ja tietysti lisäämäänkin...

Ja mikä ihaninta - kun kuvan olen saanut mieleisekseni, tallennan sen haluamassani muodossa (jpg, png, pdf) ja kuva tallentuu koneelleni SEKÄ Canvaan, jolloin voin milloin tahansa palata ko. kuvaan ja muokata sitä edelleen tai käyttää sitä pohjana seuraavaa kuvaa varten. Eli kaikki tekemäni kuvankäsittelyt jäävät muistiin ja voin niitä hyödyntää seuraavissakin kuvissani.

canva kollaasi

canva kuvakaappaus
tällainen oli yo. ensimmäisen kollaasini kuvapohja Canvassa


Ihan lyhyen kokeilun jälkeen tykästyin tähän ohjelmaan!

Minulle tämä ilmainen perusversio riittää varmasti pitkään, mutta lisää ominaisuuksia voi ohjelmaan myös ostaa...

Jos olet etsimässä kuvankäsittelyohjelmaa, niin kurkkaapa canva.com - siitä voi löytyä sinullekin käyttökelpoinen ohjelma :)
Mikäli sinulla on jo kokemusta Canvasta, niin kerrothan vinkkejä ja huomioitasi, olisin niistä todella kiitollinen!!

***

JA SITTEN Suomi100-tietopelin arvontaan.

Kiitos kaikille osallistujille
- oli ihana huomata, että lautapelit kiinnostavat
ja niiden parissa vietetään aikaa.

Onnettarena toimi jälleen random.org...

arvontalista

ja voittaja on...

peholapp(at)lailanet.fi

ONNEA!!!

arvonnan voittaja

Olen sinuun yhteydessä, jotta osaan lähettää paketin oikeaan osoitteeseen!


Ihanaa alkavaa viikonloppua 
- muistetaan jo pistää heijastimet heilumaan - 
ulkona on pimeää...

-Pia-
2 kommenttia:

  1. Minäkin kuovuin samasta syystä picmonkeystä ja löysin uuden minulle sopivan; BeFunky. Canva ennestän jollainlailla tuttu, mutta olin jo tarpeen hetkellä sen unohtanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä kurkistaa tuota BeFunkyakin. Ihanaa että on muitakin vaihtoehtoja kuin tuo muutoin ihan hyvin tarpeeseeni toiminut "apina".

      Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)