torstai 7. heinäkuuta 2016

Fiskari - Fiskars - Fiskars Village

Tänä kesänä lomareissumme suuntautuvat automatkojen päähän - mielelläni istahdan auton rattiin ja käännän nokan kohti mielenkiintoisia kohteita.


Teimme viime viikonloppuna ex tempore -matkan Fiskarsiin. Ihastuttava ruukkikylä Raaseporissa, jossa vaalitaan käsityöperinteitä ja suomalaista muotoilua. Ruukin pääraitin varrella on useita putiikkeja, joissa myydään design-tuotteita, takotöitä, herkkuja, taidekirjoja...

Ehkä tunnetuin tapahtuma on Fiskarsin Antiikkipäivät, jotka tänä vuonna alkavat tänään (7.7.) ja päättyvät sunnuntaina. Sinne siis kaikki viettämään kesäpäivää ja nauttimaan ravintoloiden ja kahviloiden maistuvista antimista!
Toinen suosiotaan kasvattava tapahtuma on pienien, paikallisten panimoiden järjestämä Beer Camp -tapahtuma vuorotellen Mathildedalin ja Fiskarsin Ruukissa. Siellähän mekin pyörähdimme ja mies tykästyi kotimaisen pienpanimon - Fiskarsin Rekolan panimon - tuotteisiin.

Olen ollut koko kesän laiska kuvaamaan, mutta jotain tarttui matkalla kameraan :)


FiskarsVillage Inkopuisto
Kylän keskellä virtaa Fiskars joki, jonka yli on monta kaunista siltaa. Tämä silta johtaa suoraan Inko-puistoon, joka on myös suosittu piknik-puisto. 

FiskarsVillage Laundry
Joki hallitsee kaunista maisemaa - tässä kuva paikallisten suosimasta illanviettopaikasta: Laundry eli Vanha Pesutupa, josta löytyy kahvilabaari ja myymälä.
 
FiskarsVillage Vanha Mylly
Joki on myös ollut tärkeä ruukin toiminnalle - kuvassa pato ja Vanha Mylly, joka oikeasti onkin uusi mylly, koska se rakennettiin vanhan myllyn paikalle vuonna 1898 :)


FiskarsVillage Wärssy
Yömme vietimme hotelli-ravintola Fiskars Wärdshusissa - Wärssyssä :)  Kaunis hotelli, hyvä ruoka ja rennosti ystävällinen henkilökunta - tätä voin suositella!


FiskarsVillage
Mitä nostalgiaa... 

FiskarsVillage
Kun matkaat Fiskarsiin - varo sorsia tiellä! Näistä ihanuuksista on varoituskylttejä teiden varsilla - niitä kun vaeltaa isoina poikueina pitkin ja poikin :)

FiskarsVillage
Tällainen näköala olisi kodin ikkunasta ihana ;)

FiskarsVillage Kuparipaja
 Vielä ennen kotiinlähtöä lounas padon pauheessa Kuparipajassa,

FiskarsVillage Kuparipaja ja Rekolan panimo
jossa jälkiruoat veivät kielen mennessään...


Kesäretkiterveisin

-Pia-ps. ruukin alueella on monia isoja tontteja myynnissä ;)


4 kommenttia:

 1. Fiskars on upea paikka! Ja onpa myös herkun näköiset jälkkärit, nams! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä jo mietittiin josko lähtisi viikonloppuna uudestaan Antiikkipäiville.... ja katsomaan tontteja ;)

   Poista
 2. Fiskars on aivan ihana paikka. Harmi vaan että meiltä on sinne niin pitkä matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on niin huippuhienot maisemat itsellänne <3 Saa nähdä josko tällä lomalla keritään päiväretkelle sinnepäinkin...

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)