tiistai 2. toukokuuta 2017

On siis kevät...

(MakroTex-haaste)

Vielä pääsiäisenä mökkirannassa oli ohut jääkerros - kuin palapelin palat, jotka ritisivät veden niitä keinutellessa toisiaan vasten. Ääni oli hieno ja yritin saada sitä kamerallanikin äänitettyä, mutta jostain syystä se ei onnistunut. Ehkä minun olisi pitänyt kurkottaa lähemmäs vettä - mutta kun sää oli niin kylmä ja navakka tuuli tuli juuri järveltä päin, niin onnekas olin kun sain edes muutaman kuvan ilman putoamista veteen tai sormien jäätymistä.

Vappuviikonloppuna järvi oli jo ihan sula ja olipa eräs uskalias naapuri jo käynyt uimassakin.

Nyt jo kotipihallakin kukkivat krookukset ihanan kevätauringon lämmittäessä (+15).
Ja kaikenlaiset pörriäiset surisevat ja kisailevat avautuvien terälehtien lomassa.

valkoinen krookus

Kun suuri osa juhlisti Vappua nauttimalla picnic-eväitä serpentiinien koristaessa kattauksia,
vietimme me lämmintä ja aurinkoista pihapäivää haravoiden, lapioiden, kärräten ja kipaten.

Ensimmäinen peräkärryllinen keväistä roskaa kärrätty Kiertokapulaan :)

peräkärryllinen pihan kevätroskaa

Oli pakko ottaa yllä oleva kuva, jossa näkyy myös minun niin rakastamani ruosteinen oranssi kottikärry. Olen sen saanut toiselta veljeltäni. Kärryt ovat olleet hänellä 80-luvulta lähtien ja sain ne muuttaessamme nykyiseen taloomme yli kymmenen vuotta sitten. Joka vuosi mietin josko nuo pitäisi hioa ja maalata siistimmäksi, mutta sitten niistä katoaisi 'se jokin'...

Toinen esine samaisessa kuvassa, josta en luovu, on tuo paljon nähnyt oranssi lapio. Sain sen isältäni, kun muutimme edelliseen kotiimme tänne maalle nelisentoista vuotta sitten. Aina maata kääntäessäni tai muuten kaivaessani tartun vain tähän lapioon. Se on rakas!!

Huomaathan, että olemme peräkärryyn ensin asettaneet pressun, jonka päälle roskat ja risut on kasattu. Totesimme tämän hyväksi keinoksi pitää peräkärry siistinä ja se on helppo tyhjentää vetämällä roskat pressun päällä keräyspisteeseen :)

Toissakesänä istutin pihallemme ruusuorapihlajan. Luin, että se on arka koville lumettomille talville ja pelkäsin ettei se välttämättä selvinnyt viime talvesta, kun suojaavaa lunta ei maahan juurikaan satanut.

Ilokseni huomasin, että kasvi on selvinnyt ja siinä on suuria silmuja ja komeita punaisia piikkejäkin näkyy varsissa. Oi miten ihanaa - josko saisimme muutaman kukankin jo ihasteltavaksi tänä kesänä :)

Ihastuin tähän kasviin muutama vuosi sitten Naantalissa, kun olimme miehen siskon häissä ja yövyimme Naantalin kylpylässä. Kävelimme rannalla ihaillen maisemia ja siellä kukkivat silloin upeat punaiset pensaat, joista en tiennyt mitä olivat. Otin kuvia ja etsin tietoa netistä (mitä teimme ennen googlea?) ja sieltä löysin kuvia ruusuorapihlajasta, jonka tunnistin samaksi pensaaksi kuin tuolla rannalla.

Nyt vaan odotan, että omani on joskus samanlainen punaisin kukin kukkiva pensas.ruusuorapihlaja


Kevät on ihanaa aikaa, vaikka kaikki pihatyöt ja ajan puute saavatkin pientä stressiä aikaiseksi, mutta eiköhän tästäkin kesästä taas selvitä - ja jos jotain jää tekemättä, niin tehdään se sitten ensi vuonna!

Näillä kuvilla ja tunnelmilla osallistun pitkästä aikaa Pienen Linnun viikottaiseen MakroTex-haasteeseen, jonka aihe tänään on Kevät :)

Ihanaa alkanutta toukokuuta 
ja paljon aurinkoisia ja energisiä päiviä toivottaen

-Pia-

krookukset

8 kommenttia:

 1. Ihanan keväiset kuvat Pia!:) Mietin, että mahtaako lapiosi olla painava, kuten meillä on toinen, vanhempi...Mutta eipä siinä mitään, kyllä silläkin lapioi, mutta jos saan valita, otan kevyemmän Fiskarsin.;D

  Aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina!
   Kyllä tuo on painavampi kuin uudemmat - toisaalta varsikin on vähän lyhyempi, joten tuntuu istuvan käteen hyvin tällaiselle pätkäihmiselle :)

   Aurinkoa päiviisi!

   Poista
 2. Kevät on heräävän luonnon aikaa. Ja kevättouhuakin kuvissasi.
  Ihanaa toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula!
   Meillä vappu on perinteisesti - jos sää sallii - pihapuuhastelupäivä. Ihanaa lipun liehuessa lipputangossa nauttia heräävästä luonnosta ja kuunnella lintujen laulua samalla kun haravoi tai lapioi :)
   Aurinkoista toukokuuta!

   Poista
 3. Hurmaavat kevätkuvat! Hyvin totta tuo, mitä sanoin kottikärryistä - uudistamalla niistä tosiaan katoaisi se jokin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Ainakin tuo ruoste häviäisi, mutta jotenkin tuntuu että näissä kuuluu näkyä se että ovat vanhat ja paljon käytetyt. Pari pientä kevyempääkin kyllä pihasta löytyy, mutta samoin kuin tuo lapio - näihin kärryihin aina tartun pihahommissa.
   Ihanaa toukokuuta!

   Poista
 4. Meillä myös kottikärryt hyvin boheemin näköiset, mutta hälläkö väliä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri :) Hyvin toimivat ja kun ovat tarpeeksi suuret, niin saa paljon tavaraa kerralla kulkemaan :)
   Ihanaa alkavaa uutta viikkoa!

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)