keskiviikko 25. toukokuuta 2022

Keväällä kerran

Onhan se ihan pakko minunkin myöntää, että kevät on todella ihana vuodenaika!

 
 
Ensimmäinen kevät tällä uudella pihallani - yllätyksiä ja odotusta täynnä.

Pihan perusteet ovat kunnossa kivettyine käytävineen ja vihreine havuineen ja istutusalueineen. Norjanangervoja löytyy pihan autopaikkojen aidanteina. Tuoksu on juuri nyt valtaisa.

 

Yllätyksenä siellä täällä pihan reunamilla luonnon kukkia: valkovuokkoja, kieloja, metsäorvokkeja ja puron varrella rentukoita.


Mutta täältä puuttuvat kukkapenkit, joita kuopsuttaa, värit, joita ihastella aamuhämärissä kahvimuki kädessä ja hyötykasvit, joista napsaista aamupuuron päälle marjoja tai kaivaa tuoreet perunat sillin kera nautittavaksi.

Valmiina löytyy kaksi omenapuuta, joista viime syksynä saimmekin satoa. Molemmat olivat olleet leikkaamattomina useampia vuosia, joten jouduin aika rankalla kädellä poistamaan ristikkäisiä ja hankaavia oksia. Toisen käsittelin syksyllä ja toisen kevättalvella. Molemmat ovat nyt täynnä nuppuja ja odotan innolla miten sato onnistuu tänä kesänä.

 

Suunnitelmissa tälle kesälle on pari kukkapenkkiä ja olemassaolevien kasvien harkittua siirtämistä tai poistamista, tulevan hyötypuutarhan paikan etsimistä ja kasvien miettimistä sekä syksyllä pystytetyn lipputangon ympäryksen ja polun toteutus. Eli ei suuria suunnitelmia - edetään asia kerrallaan.

Nyt odotan innolla luvattua sadetta - kasvit jo tarvitsevat sitä ja siitepölyn määrä vähän vähenee samalla


Aurinkoa kevääseesi!

-Pia-

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)