perjantai 7. kesäkuuta 2019

#blogiperjantai

Joo-o. Enpä ole aikoihin avannut bloggeria ja saanut aikaiseksi kirjoittaa ajatuksia.

Joskus elämä vaan tuo eteen sellaisia tapahtumia ettei niistä halua eikä pysty kertomaan, mutta ei myöskään pysty kirjoittamaan mistään iloisemmastakaan asiasta. Itselläni on juuri tämä kevät ja alkukesä ollut sellaista vuoristorataa etten ole halunnut oksentaa sitä tänne blogin puolelle.

särkynyt sydän


Nyt päätin tarttua härkää sarvista ja laittaa #blogiperjantain kunniaksi hieman taustaa miksi aloin aikanaan bloggaamaan ja mitä ehkä toivon blogin tuovan tulevaisuudessa elämääni.

Kysyt nyt ehkä mikä ihmeen #blogiperjantai...?

Kurkkaapa tästä linkistä Rouva Sanan blogiin. Vuosi sitten päivänvalon nähnyt #blogiperjantai on tänään entistä näyttävämpi. Ja jos et tiedä mihin suunnistaa tänä iltana, niin lähdepä käymään Jumbossa - siis siellä kauppakeskuksessa ja sieltä Suomalaisessa Kirjakaupassa. Löydät sieltä Rouva Sanan ja neljä muuta huippubloggaajaa. Itse en sinnekään valitettavasti pääse lähtemään, mutta huippuilta tiedossa!

#blogiperjantain teemana on ”Tee blogin avulla unelmistasi totta”.


Mikä sitten on unelmani blogin suhteen?

Kun postasin ensimmäisen kerran 6.kesäkuuta 2014 - eli siitähän on juuri tullut viisi vuotta! - niin ajatuksena oli kirjoittaa kaikesta sydäntä lähellä olevasta - pihasta ja puutarhasta, matkustelusta, pihapuuhasteluista ja rakentelusta...Mutta sitten tulikin elämääni oman yrityksen perustaminen ja töiden tekeminen ihan hullun lailla aina silloin kun niitä oli, joten blogi jäi taka-alalle. Tai kirjoittelusta tuli kausiluonteista - kun oli paljon töitä ja pitkiä päiviä, niin eipä tehnyt mieli istahtaa koneen ääreen vielä kotonakin.

rodo


Tänä vuonna tuossa alkuvuodesta kävi mielessä, että blogia voisin hieman laajentaa - tai muuttaa tai tehdä toisen blogin, joka olisi enemmän yritykseeni liittyvä. Siellä ohjeistaisin ja kertoisin pienyrittäjien tärkeistä ja ajankohtaisista asioista, neuvoisin ja kouluttaisin talouden kiemuroihin. Mutta taas elämä teki tepposet sekä hyvässä että pahassa. Töitä alkoikin olla niin paljon ettei taaskaan jää aikaa istahtaa koneelle (hmmm - ehkä huono tekosyy) ja läheiseni sairauden paheneminen verottaa paljon tunteja sekä energiaa ettei ajatukset pysy koossa ja blogin kirjoittaminen tuntuu toisarvoiselta.

Nyt kun sain avattua tyhjän lehden ja siihen tekstiä, niin tuntuu että postamiseen voisikin oikeasti löytyä aikaa. Ja onhan tuolla instan puolella minulla vilkkaampaa toimintaa - kuvia kun ei pahemmin tarvitse selittää. Voisihan niitä kuvia avata täällä tarkemmin ja ehkä siitä saisin taas kimmokkeen kirjoittamiseen.

Olipa vaikeaa pitkän ajan jälkeen saada tekstiä paperille - mutta ehkä tästä taas aktivoituu tämäkin.

Osallistutko sinä tänään #blogiperjantaihin?


Helteisen päivän terveisin

-Pia-

6 kommenttia:

 1. Heii, mitä pohditoja <3. Olipa iloista kuulla niistä (kaikesta tapahtuneesta huolimatta) - kiitos, että jaoit ajatuksesi blogissasi, vieläpä tällaisena päivänä.

  En usko, että olet yksin pohdintojesi kanssa. Luulen, että aika moni bloggaaja jakaa ne. Yhteinen ystävämme Sari Saaran lautasella -blogista sanoi viikolla, että meillä on yleensä aika asioille, jotka koemme merkityksellisiksi. Hän ei tässä tarkoittanut pelkästään blogia, mutta lausahduksesta voisi vetää yhtäläisyysmerkit blogiinkin.

  Ei ole synti, eikä häpeä todeta, että muut asiat elämässä ovat olleet tärkeämpiä kuin bloggaaminen. Blogilla on aikansa ja paikkansa, ja kun sitä ei ole, on suurta viisautta jakaa oma aikansa muiden, itselleen tärkeämpien asioiden kesken.

  Sitä paitsi, kun se bloggaaminen todellakin on luovaa työtä, joskus kynnyksen ylittäminen voi olla suurempi asia kuin itse bloggaaminen :). Iloista, että olet ainakin yhden kynnyksen nyt ylittänyt. Ehkäpä ne loputkin vielä joskus?

  Aurinkoa ja iloista kesää <3 <3!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinä ihana <3
   Tänään tuntui kuitenkin hyvältä kirjoittaa - ja ajatukset lähtivät jo miettimään seuraavaa aihettakin, joten eiköhän blogi tästä taas aktivoidu. Onhan nyt mitä upein kesä ja tänään sain vertaistukea yllättävältä taholta ja huomasin taas miten terapeuttista asioiden jakaminen onkaan.

   Ihanaa kesää sinullekin!!

   Poista
 2. Hei Pia, toivottavasti pian helpottaa, mutta kaikesta huolimatta aurinkoista kesää sinulle <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! <3
   Tämän päivän jälkeen tuntuu jo paljon paremmalta - yllättävältä taholta saatu palaute ja samojen ajatusten jakaminen teki hyvää.

   Aurinkoa sinunkin kesääsi!

   Poista
 3. Kiva oli lukea tekstiä vaikka se blogituskaa koskikin. Toivottavasti helpottaa irl (kuten nuoret sanovat) ja löydät aikaa myös bloggaamiseen 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ihana!
   Oli tuskaa mutta myös mukavaa saada tekstiä "paperille". Ajatukset pyörivät jo uusissa aiheissa ja ehkä tästä kesästä tulee parempi kuin luulinkaan.

   Kivaa alkanutta kesää!

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)