sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Kukkailottelua pihalla

Toukokuu - kevään viimeinen kuukausi ennen kesää.

Lintujen laulu täyttää aamuyön ennen niin hiljaiset tunnit - joku laulurastas tai mustarastas on ottanut makuuhuoneen ikkunan takaa pihapuun aamulaulupuukseen :)  Eipä tarvitse herätyskelloa.

Kukkapenkeistä kuuluu melkeinpä suhina, kun kasvit venyvät kohti aurinkoa. Ja mikäpä siinä on venytellessä - aurinko on kyllä hellinyt oikein olan takaa. Taisi tänään päivällä lämpömittarin lukema hätyytellä kahtakymppiä.


Yksi uusimmista suosikkikevätkukkijoistani on posliinihyasintti. Nuo pienet siniraitaiset kukat nousevat kirkastamaan muutoin vielä multaista maata. Tuntuu, että kukka on levinnyt viime keväästä taas uusille alueille pensaiden juurille. Ei haittaa - saa levitä ihan rauhassa!

posliinihyasintit

posliinihyasintti

Ihanan pehmeästi puskee tarhakylmänkukka nuppujaan lehtiruusukkeesta kohti valoa. Kukinnan jälkeen tämä ihanuus joutuu kyllä vaihtamaan paikkaa - ehkäpä se jopa kaipaakin sitä. Nyt kukka on talon paahteisemmalla puolella: aurinko paistaa aamusta lähes myöhäisiltapäivään saakka. Ja kun penkissä ei enää juuri muuta kasva, niin poistan sen kokonaan ja siirrän tämän pehmeän kevätkukkijan parempaan paikkaan jatkamaan kasvamistaan.

tarhakylmänkukka nupussa

Ja kukkivathan ne puutkin jo. Vaahterassa on kaikkein näkyvimmin jo kukat avautumassa. Teki puulle hyvää, kun muutama vuosi sitten poistimme siitä kilpailevan haaran ja pari kummallisesti kasvanutta oksaa. Pelkäsimme, että puu siitä  viottuu ja kuolee, mutta eikös mitä! Vasta tuon rankankin uudistamisen jälkeen vaahteramme vasta alkoi tuottamaan runsaasti kukkia keväisin. Aika eksoottisenkin näköinen on koko puu, kun kukat kukkivat ennenkuin lehdet puhkeavat.

vaahtera kukka

Ja penkithän pursuavat juuri nyt krookuksia. Suurin osa tuntuu pihallani olevan tummaa liilaa, mutta löytyy näitä vaaleampiakin ja auringon valossa lähes valkoisilta näyttäviä hentoja keltaisia. Tänä iltana ne ihanasti iltatuulen mukaan keinuivat lämpimän auringon laskiessa mailleen.

krookukset


Kaiken kaikkiaan pihalla tuntuu nyt tapahtuvan niin paljon ettei sieltä malta olla pois lainkaan.

Olenkohan minä - talvi-ihminen - hurahtamassa kevääseen?

Lisää kukkailottelua löydät Mansikkatilan mailla -blogista. Käythän katsomassa ja kommentoimassa!Kauniita toukokuun päiviä!

-Pia-

4 kommenttia:

 1. Minä aivan RAKASTAN kevättä. Ja etenkin juuri tämä toukokuu on itselleni sellainen, joka vain saa tuolla "sielun sopukoissa" aikaan jotain ihanan kutkuttavaa iloa :)

  Olen aivan äärettömän iloinen myös siitä kun nyt säät suosivat niin kivasti! Koko viikonloppu tuli touhuttua niin täydellä tarmolla, kun aurinko helli loistollaan ja lämpöasteitakin oli mukavasti. Ja mikäli sääennusteet paikkansa pitävät, niin alkava viikkokin on aivan nannaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on kyllä aika ihanaa aikaa. Tänä keväänä minulla on hieman enemmän aikaa kuopsutella pihalla, joten sekin auttaa ettei ala masentaa kaikki tekemättömät työt.
   Iloista alkanutta uutta viikkoa!

   Poista
 2. Ihanaa kukkailottelua <3 Mukavaa uutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Ei meinaa pysyä perässä mitä kaikkea maasta nouseekaan keväisin.
   Mukavaa viikkoa sinullekin :)

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)