sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Upea viikonloppu, #kukkailottelua ja ARVONTAmuistutus :)

Niin kaunis viikonloppu! Nyt on kyllä päässyt nauttimaan auringonpaisteesta ja lämmöstä!

Syyspuuhastelut pihalla antoivat hyvät unet ja poskien kuumotus tänään kieli runsaasta D-vitamiiniannoksesta  :)

Terassien siivousta talvea varten ja pehmusteiden tamppausta, kuivatusta ja varastointia, syyskukkaistutuksia ja viimeisten kesäkukkien hoivaamista kaksi päivää peräkkäin. Miten voikaan suomen syksy olla ihana! Lintujen laulu ja auramuodostelmat taivaalla kruunasivat huippu-upean sunnuntain.

Ja intoa riittää vielä Tainan kukkailotteluunkin osallistumiseen!


humala

Kesällä tuskastuin pergolassa kiertävään humalaan - se kun on kova leviämään ja tuntui että uusia suikeroita nousi ihan liikaakin. Onneksi sitä voi huoletta leikellä lyhyemmäksi ja häiritsevät suikerot kokonaan pois.

Nyt vihdoin syyskuussa on muodostunut myös käpyjä - vai ovatko kukkia - joita aikaisempina vuosina on kehittynyt paljon aikaisemmin kesällä.

humala

Ovathan nuo aika kauniita - vai mitä olet mieltä?

syysasteri

Syysasterini kasvaa hieman varjoisassa paikassa, joten senkin kukkia on joutunut vähän odottamaan. Mutta odotus palkitaan sitten pitkään jatkuvalla kukinnalla.

Huomaan, että pihallemme istutetut puut ja pensaat ovat kasvaneet 12 vuodessa niin suuriksi, että aikanaan aurinkoiselle paikalle istutetut kasvit ovatkin nyt varjossa. Ensi keväänä pitää ruveta siirtämään kasveja paremmille kasvupaikoille. Talvella on hyvää aikaa miettiä ja suunnitella uusia kukkapenkkejä. Ja ei haittaa vaikka nytkin jo pieni nurmikkoala pienenisi entisestään :)

syysasteri kukkakärpänen

Kukkakärpäsiä, perhosia ja ampiaisia oli tänään paljon liikkeellä - samoin kuin kaikenmaailman kirvoja ja hämähäkkejä... Osa niistä tuli myös sisään - hiuksissa roikkuen...

* * *

Ja lopuksi vielä muistutus ARVONNASTA, jossa voit voittaa syysiltojen iloksi Suomi100-tietopelin. Käythän osallistumassa - vielä on aikaa 5.10. saakka...

* * *

Aurinkoisia päiviä on luvattu ensi viikolle lisääkin - voin siis hyvillä mielin jatkaa pihan siistimistä talven alle.

Lämpimiä päiviä toivoen

-Pia-


3 kommenttia:

 1. Ihanat aurinkoiset puutarhakuvat!<3 Kiva, kun innostuit pitkästä aikaa ilottelemaan.:)
  Ihanaa viikkoa Pia!

  VastaaPoista
 2. Kaunis viikonloppu takana täälläkin. Tykkään niin tuosta humalasta. Minullakin oli sellainen kasvamassa, mutta siinä oli aina joku tauti, joten kyllästyin ja kaivoin sen ylös maasta.
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Humla on kaunis j atuo muistoja. Lapsuuden kotini seiniä kiersi humalat. Itse jouduin ne nyt poistamaan, koska kotilot rakastavat sitä ja humalani oli ihan raato kaikista konsteista huolimatta :(
  Asterit saa olla rauhassa ja kukkivat kovasti!

  Ihanaa syksyistä viikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)