sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Helmikuun hyvän mielen lista

Pitkään olen lukenut muiden hyvän mielen listoja blogeista, mutta en ole sellaista vielä itse rohjennut julkaista.
Listoja kyllä kirjoittelen - milloin mistäkin: mitä pitää tehdä minäkin päivänä ennen juhlia, mitä kaikkea pitää kesän aikana pihalla tehdä (kurkkaa täältä), mitkä asiakkaan työt tehdään milloinkin... Osa listoista toteutuu sellaisenaan - osa muuttuu matkalla ja osa jää toteutumattakin. Toisaalta listoista on hyvä ruksia pois jo tehtyjä asioita eikä niitä tarvitse pitää mielessä.

Jospa siis listaisin asioita, joista tässä kuussa tulee hyvä mieli ja mitkä tiedän, että pystyn toteuttamaan - osa näistä on jo toteutunutkin ja tarkoitus on jatkaa niiden toteuttamista pitkin kevättä.


➣ Kierrätys
Tammikuun vaihtuessa helmikuuhun, olemme aloittaneet kodin ylimääräisten tavaroiden lajittelun ja pari kuormaa on jo viety kierrätyskeskukseen, josta niille varmasti löytyy uudet omistajat. Voi miten hyvä fiilis tulikaan, kun meille ylimääräiset tavarat lähtivät kaapeista ja vaatehuoneesta ja tilat saatiin järkevämmin ja tilavammin järjestettyä. Vielä löytyy nurkista tavaroita, joita emme käytä, joten kierrätyskeskuksen osoite tulee tutuksi kevään aikana.

➣ Kodin tilojen järkeistäminen
Samassa rytinässä työhuoneemme koki muutoksen - työpöydät, jotka ennen olivat vastakkain, käännettiin molemmat seinää vasten, jolloin keskilattialle tuli enemmän tilaa ja kulku ikkunan ääreen helpottui ja nojatuoli, jossa on mukava viettää skype-palaverit asiakkaan kanssa, sai enemmän tilaa ympärilleen. Juuri hankkimamme kirkasvalolamppukin siirrettiin lähemmäs uutta työpöytäjärjestystä eikä se näin ollen enää ole keskellä huonetta, jolloin siihen mieheni joka kerta löi päänsä.
Valon määräkin lisääntyi ihan itsestään, kun valo heijastuu valkoisesta seinästä :)


työhuone ennentyöhuone jälkeen

Vasemmalla kuva ennen ja oikealla jälkeen järjestelyn

➣ Kukkia
Minulla on jo pitkään tehnyt mieli ostaa keltaisia kukkia. Olen katsellut kevätesikoita ja tulilatvoja - pidellyt niitä jo kädessäkin, mutta aina ne ovat palautuneet takaisin hyllyyn.
Tänään äitiäni kuskatessa kaupoille, käteen tarttui keltaisia tulppaaneja! Ja niitä en enää laskenutkaan takaisin vaan kotiin tullessa ne saivat uuden kodin Aalto-maljakosta.
Tuoreiden kukkien määrää pitää lisätä kevättä kohden ennen kuin pihalla kukkii mitään.

keltainen tulppaani


➣ Liikunta
Olen lupautunut helmikuussa tekemään hieman normaalia enemmän tunteja asiakkaalle, mutta näiden vastapainoksi yritän lisätä liikuntaa - ostinhan uudet ulkoilukengätkin!

ulkoilukengät


➣ Ystävät
Olen ollut erittäin huono ystävä - aika on kulunut töiden ja kotiasioiden hoitamisessa. Mutta tähän pyrin tekemään muutoksen ja erittäin hyvä keino siihen on järjestää ystäville juhlat :) Ja sellaiset ovat tulossa, mutta niistä sitten myöhemmin ;)

keltaiset tulppaanit


Eipä tuo paha lista ollutkaan - helppoja toteuttaa ja luulenpa, että tästä listasta ei tarvitse mitään ruksia toteutumattomana yli!

Onko sinulla tapana listata asioita? Minkälaisista asioista teet listoja?

***

Iloista alkavaa viikkoa - kohta on ystävänpäivä!

-Pia-


4 kommenttia:

 1. Listat ovat kyllä käteviä. Tykkään listailla paljonkin asioita. Osaa tulee hyödynnettyä ja osaa jää käyttämättä, mutta käyttämätönkin lista on selventänyt asioita itselleni, joten ei se sekään ihan hukkaan ole koskaan mennyt. Nyt voisi kyllä jo alkaa listailla keväällä kylvettäviä kasveja niin saisi senkin asian järjestykseen ja keväällä voi sitten keskittyä vain tekemiseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Maria! :) Hyvä muistutus tuo ensi kevään kasviluettelo - täytyypä itsekin jo listata :)

   Poista
 2. Sinulla näyttää olevan todella ihana lista, mukavista asioista. Iloista alkavaa viikkoa myös sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Helmikuu on lempikuukauteni ja hyvän mielen lista oli helppo koota :)
   Kivaa alkavaa viikkoa!

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)