maanantai 11. joulukuuta 2017

Jouluvalmisteluja - osa V: piparkakkutalo

đŸŽ”đŸŽ”đŸŽ”   Tonttujoukko, huomio ja katse oikeaan...   đŸŽ”đŸŽ”đŸŽ”

Joulukuu jo lÀhes puolessa vÀlissÀ ja jouluvalmistelut ihan vaiheessa.

EdellisestÀ valmistelupostauksesta on aikaa ja tÀllÀ vÀlin on koti ollut vÀlillÀ kuin hÀvityksen kauhistus - ei uskoisi ettÀ joulu on jo ENSI VIIKOLLA :)

Kaikki leipomistarvikkeet, herkkukassilahjojen tarvikkeet, korttiaskartelut ja joulukoristeet ovat sekaisin työpöydillÀ keittiössÀ ja työhuoneessa, mutta jotain sentÀÀn on jo saatu paikoilleenkin.

EnsimmÀiset tontut muuttivat tÀnÀÀn laatikosta pöydÀlle! Aarikan tonttuja olen kerÀnnyt jo useita vuosia ja mieheni kanssa joka joulu hankimme yhden uuden... Nyt niitÀ alkaa olla jo kylÀllinen, mutta kaikki eivÀt joka joulu pÀÀse esille. Ei siis tÀnÀkÀÀn vuonna.

Tontut asuvat piparkakkutalossa.

Joitakin vuosia sitten otin perinteeksi leipoa piparkakkutalon jouluksi, joka sitten joulun jÀlkeen joko loppiaisena tai nuuttina syödÀÀn pois. Onneksi perheeseemme on tullut noita ihania pikkumiehiÀ, jotka auliisti ovat auttaneet purkutyössÀ :)

YleensÀ kokoan piparkakkutalon itsenÀisyyspÀivÀn iltana, kun televisiosta katsomme linnan juhlia ja niin oli tÀnÀkin vuonna tarkoitus. Osat olin paistanut jo aikaisemmin. Mutta lopullinen kokoaminen tapahtuikin vasta loppuviikosta ja tÀnÀÀn tontut pÀÀsivÀt muuttamaan valaistuun taloon.

lumihiutale aarikan tonttu

lahjapaketti aarikan tonttu - tosi vanha
etualalla ihka ensimmÀinen tonttuni aikojen takaa




Makeaa joulun odotusta!

-Pia-

piparkakkutalon valot

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Kiitos kun kÀvit - ihanaa, jos jÀtit kÀynnistÀsi viestin :)