keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Käytän ääntäni

Tänään se sitten alkaa - kuntavaalien ennakkoäänestysaika.

Hienoa, että tällainen mahdollisuus on - sekä ulkomailla asuville että niille, jotka jo ovat varmoja omasta ehdokkaastaan tai ovat estyneitä varsinaisena äänestyspäivänä.

Meillä on perheessä aina käyty äänestämässä virallisena äänestyspäivänä - ehkä siksi ettei se oma ehdokas ole ollut vielä ennakkoäänestysaikana selvillä.

 kevään airut

Vain yhden kerran olen käyttänyt ennakkoon äänestysmahdollisuutta ja totesin miten vaivatonta se olikaan. Työmatkalla poikkesin ennakkoäänestyspaikkaan ja suljetussa kirjekuoressa ääneni matkasi ääntenlaskuun. Jos oma ehdokas on jo päätetty, niin miksipä sitä tietoa panttaisi sitten varsinaiseen äänestyspäivään.

Tämän vuoden Tuusulan ennakkoäänestyspaikat löytyvät ainakin täältä (klik).

Toisaalta varsinaisena äänestyspäivänä tunnelma on ihan toinen - onhan siinä oma viehätyksensä, kun astut koulun juhlasaliin valvovien katseiden alle ja käyt siellä kopissa piirtämässä numeron paperiin, leimautat ja pudotat vaaliuurnaan...

Sitten kotiin vaalikahville - tai jos sää on kaunis, kävelyretkelle luontoon ja nauttimaan keväästä.

ensimmäiset kellot

Olen aina tuntenut velvollisuudekseni äänestää - oli kyse sitten pienistä tai isoista asioista.

Vain näin voimme vaikuttaa asioihin. 

Käythän sinäkin antamassa äänesi!

-Pia-5 kommenttia:

 1. Sama täällä....aina on äänestetty. Isäni oli poliittisesti aktiivinen nuorena ja jo silloin iskostui päähäni, että on velvollisuus äänestää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Hannele! Tuolta lapsuudesta minullakin on muistissa se velvollisuus ja eihän mikään koskaan muutu, jos emme itse siihen ole vaikuttamassa :)

   Poista
 2. Sama! Olen äänestänyt aina kunnallis-, eduskunta-, presidentin- ja EU-vaaleissa. Kirkollisvaaleissa silloin tällöin. Ehdottoman tärkeää käydä antamassa ääni, jotta saadaan jotain järkeä tuohon päätösten tekoon. Tuntuu, että täällä Lahdessa on viime vuosina tehty enimmäkseen vain surkeita päätöksiä! Mutta katse on eteenpäin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Taina! Sääli että äänestysprosentti on nykyisin niin alhainen - ainakin valtakunnallisesti. Jotenkin ihmiset pitäisi saada käyttämään ääntään ja sillä tavalla yrittää vaikuttaa. Kuulostaa tyhmältä ihmisten kommentit ettei muka omalla äänellä ole väliä - totta kai on - jokainen ääni lasketaan....

   Poista
 3. Vielä on tämä homma rästissä, mutta onhan tässä vielä aikaa...

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)