perjantai 13. tammikuuta 2017

Paha Nuutti

Vielä kerran vähän joulua - tänään paha Nuutti vie meiltä joulun pois (no ehkä pidämme kuusen vielä viikonlopun yli sunnuntaille).

Jotkut teistä huomasivat Instagramin puolella, että hankimme johdottomat joulukuusen kynttilät marraskuussa. Nyt nuuttina nuo kynttilät alkavat jo olla osittain sammuneita - pattereilla kun toimivat, joten aika hyvin koko joulunajan Tuomaasta Nuuttiin valaisivat.

johdotonkynttilä

Tai valaiseminen on ehkä vähän huono sanavalinta, koska kynttilät eivät kirkkaudessa mitenkään vedä vertoja sähköjohdollisille kynttilöille.
En tiedä onko olemassa kirkkaampia johdottomia kynttilöitä, mutta nämä ainakin ovat aika himmeät ja onneksi ostimme aloituspakkauksen 16 kynttilän lisäksi viiden kappaleen lisäpakkauksen. Ei olisi kuusitoista kynttilää riittänyt valaisemaan oikeastaan yhtään mitään vaikka kuusemme ei suuren suuri olekaan.
Näppäriähän nämä johdottomat kynttilät on asentaa - ei tarvitse miettiä miten päin johdon kanssa kiertää kuusta ja siirtäminen sopivampaan kohtaan on mukavan helppoa.
Kaukosäätimellä kynttilöiden sytyttäminen ja sammuttaminen tuo tunteen kuin sytyttäisi oikeita kynttilöitä: kynttilät eivät syty kaikki kerralla vaan kaukosäätimellä joutuu osoittelemaan useampaan kertaan eri puolille kuusta, jotta kaikki kynttilät syttyvät (tai sammuvat).
Mutta jotain jäin kaipaamaan - ehkä sitä valoa. Ensi jouluna täytyy tarkkaan harkita kummat kynttilät kuuseen asennetaan...


 johdotonkynttilä


Joulun loppu - toisina vuosina riisun kodista joulun pois haikein mielin joululauluja kuunnellen, mutta nyt tuntuu kuin olisin ehkä voinut tehdä sen jo aikaisemmin. Ehkä kiireinen arki koko joulun välipäivien ja heti tammikuun alkaessa on vienyt mennessään sen nautiskelijan joulufiiliksen, joka muina vuosina on ollut.
Tähän täytyy ensi jouluna panostaa enemmän.

uudenvuodentinat
meidän uudenvuoden tinat - molemmilla uusia tuulia kohden

Näin saatiin joulu pakettiin ja vuoden 2017 uudet kujeet saavat tilaa myös kotona.

Ihanaa alkanutta vuotta 
ja kevättä kohden aurinkoisempia päiviä toivoen

-Pia-


4 kommenttia:

 1. Olipa harmi kun kynttilät olivat niin himmeät. Ideahan on muuten aivan loistava ja niin kuin kirjoitat, niitä on vaivaton laittaa kuusen oksille haluamiinsa paikkoihin. Meillä ei tänä jouluna ollut kuusta ollenkaan kun oltiin poissa kotoa jouluna, mutta jos olisi ollutkin, niin veikkaan että viimeistään heti uudenvuoden jälkeen se olisi korjattu pois.
  Mukavaa tammikuun loppupuolta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Ihanaa tammikuun loppua sinullekin - meillä on nyt kauniin talvinen maisema :)

   Poista
 2. Enpäs ole ennen tuollaisia lamppuja nähnytkään. Itse kyllä haluan, että kuusi valaisee eikä muita valoja välttämättä edes tarvita. Siinä hämyssä on ihana lueskella joululehtiä. Joko olette malttaneet luopua kuusesta? Meidän oli pakko "nuutin aattona", kun varisi niin kovin kun en ollut enää kastellut sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi jo korjattiin pois ja koristeet löysivät taas paikkansa laatikoista :) Keväisestä säästä on koko viikonloppu nautittu - ikkunoiden pesu taitaa olla pian edessä ;)
   Ihanaa kevään odotusta Heidi!

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)