sunnuntai 30. elokuuta 2015

Taas leivotaan :)

Olen tänä kesänä leiponut enemmän kuin aikoihin. Olen kaivanut vanhoja hyväksitodettuja reseptejä kätköistäni ja mies on netistä löytänyt uusia kokeiltavalta kuulostavia...

Yksi uusi resepti taas putkahti pöydälle kera kysymyksen "olisiko tällainen helppo tehdä?" :)
No olihan se :)
taas leivotaan: karviaispiirakka

...mies siis keräämään karviaisia pensaasta ja minä vatkaamaan margariinia ja sokeria...


** Taikina
75 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl kermaa
1-2 tl kardemummaa (minä laitan aina runsaasti :)
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

** Päälle
4 dl karviaismarjoja

** Kuorrutus
75 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
1 dl mantelirouhetta
1 dl kookoshiutaleita

Sekoita rasva ja sokeri, lisää joukkoon munat, kerma, kardemumma ja jauho-leivinjauheseos.
Levitä taikina leivitetyn kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Käytin irtopohjakakkuvuokaa halkaisijaltaan n. 27 senttiä.
Paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 20-25 minuuttia.
taas leivotaan: karviaispiirakka

Sulata kuorrutuksen voi/margariini kattilassa ja sekoita muut aineet sekaan.
taas leivotaan: karviaispiirakka


Ota kakku uunista, levitä puhtaaksi nypityt marjat pinnalle, lusikoi kuorrutus marjojen päälle ja paista uunissa vielä noin 20 minuuttia. Tässä vaiheessa kannattaa seurata josko piirakka kannattaisi nostaa ylemmälle tasolle, jotta kuorrutus saa väriä. 
taas leivotaan: karviaispiirakka

 Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera...

 taas leivotaan: karviaispiirakka

taas leivotaan: karviaispiirakka


 Tänään on sitten taas jotain hyvää tarjottavaa päiväkahvin kanssa :)

Makoisaa elokuun viimeistä viikonloppua!



14 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ole hyvä Satu! En ole vielä itse kerinnyt maistaa, mutta tuoksu oli jo ihana... Saamme pikkumiehiä tänään kylään, joten saan heiltä taas rehellisen mielipiteen ;)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Emonen :) Oli vähän kirpsakkaa, mutta hyvin maistui...

      Poista
  3. Nyt tulee kyllä tuoksu läpi kuvista, ihana piirakka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika :) Kiva kun tulee marjoille muutakin käyttöä kuin mehut ja hillot.

      Poista
  4. Kiitos kivasta ohjeesta. Meillä on kolme karviaismarjapensasta. Ja olen ollut vähän ymmälläni, mitä niiden kanssa teen. Olen sellainen marjojen pakastaja, ja karviaiset eivät ole oikein pakkasmarjoja.
    Tämän ohjeen otan talteen. Kiitos!
    Mukavaa tulevaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Tuulia! :) Nyt kun ensimmäinen piirakka on syöty, niin ehkä seuraavaan jotenkin yrittäisin makeuttaa karviaisia.... Muut kyllä pitivät tästä vähän kirpsakastakin versiosta :)
      Ihanaa alkavaa syyskuuta!

      Poista
  5. Herkullisen näköistä! Karviaiset sopivat hyvin piirakkamarjoiksi. Kardemumma kuuluu minunkin suosikkeihini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hensku :) Oli aika pirteän makuinen - hyvää ja kirpsakkaa :)

      Poista
  6. Varmasti hyvää!! Karviaiset on mun ja miehen herkkua, mutta meillä ei (vielä) ole karviaispensasta pihassa. Hauska juttu, että miehesi etsii sulle leivontaohjeita!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä maistui Taina :) Karviaiset ovat kyllä parhaimpia marjoja mitä olla voi. Niitä kun on niin helppo ottaa välipalaksikin töihin.
      Itse yleensä teen niitä samoja leivonnaisia mitä "aina", joten ehkä mies on ajatellut että vaihtelu virkistää... Ei vainenkaan - ihanaa, että hän etsii ja löytää kaikkea uutta! :)

      Poista
  7. Karviaiset oli lapsena mun lempimarjoja, tai siis ainoita, joista tykkäsin. Miltähän maistuisivat piirakassa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ensimmäistä kertaa käytin leivontaan marjoja sellaisenaan... Vähän kirpsakoita, mutta oikein hyviä olivat :)

      Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)