torstai 4. kesäkuuta 2015

Kesälukemista

Onpa kauhea tuuli! Aurinko paistaa ja näyttää ikkunasta katsottuna tosi ihanalta, mutta tuuli on jo toista päivää ihan hirvittävän kova. Ja keväisen flunssan jälkeen on ilmeisesti vastustuskyky vähän heikko, kun flunssaista oloa on taas tarjolla :(

Siispä olen viettänyt sisäpäiviä etätöitä tehden ja haaveillut lämpimistä ja tuulettomista (!) kesäpäivistä, jolloin voi terassin lukunurkkauksessa keskittyä kirjaan ja kuunnella lintujen laulua.

Olenkin jo varannut kesälukemiseni valmiiksi pinoon odottamaan.
kesälukemista
Minähän rakastan salapoliisitarinoita - uusia ja vanhoja. Ja jännityskirjallisuutta. Yksi suomalaisista suosikeistani on ehdottomasti Ilkka Remes :)
kesälukemista, ilkka remes
Kirjahyllystä yksi hyllyllinen on varattu kokonaan hänen tuotannolleen. Kirjat on luettu - osa useampaan kertaan...

Työhuoneen kirjahyllystä löytyy pihaan ja puutarhaan liittyvää kirjallisuutta...
kesälukemista, puutarhakirjat
Ja monen vuoden ajalta puutarhalehtiä.... Uusimmat ovat vielä pinossa sohvan vieressä lehtitelineessä...
kesälukemista, puutarhalehdet
Näillä pääsee ainakin alkuun :)

Minkälaista kirjallisuutta sinä luet? Eroaako kesäkirjallisuus talvella lukemastasi kirjallisuudesta?


10 kommenttia:

 1. Olenkin kerännyt patricia corwellin jokaisen kirjan ja lukenut ahmien kannesta kanten ja säilönyt ne kaappiin. Kesällä luen puutarha ja sisustuslehtiä. Mitään kirjaa uutta en ole vielä aloittanut lukemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin löytyy Cornwellin kirjoja hyllystä. PItääpä ottaa yksi sellainenkin kesäkirjapinoon :)

   Poista
 2. Liian vähän tulee luettua :( Jos Jari Tervon Leylan saisin tahkottua loppuun. Jotain uutta kepeää luettavaa pitäisi olla kesäksi. Jään mielenkiinnolla odottamaan muiden vinkkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole pitkään aikaan lukenut mitään - silloin sairaslomalla tuli luettua pari helppoa dekkaria :) Haaveena on, että nyt kesällä jäisi aikaa tähänkin...

   Poista
 3. Hyvältä näyttää - ihan kateeksi käy! Minun kesälukemisessa on se ero talveen verrattuna...Ööö.. Että kesällä ylipäätään luen. Muulloin kuin lomilla ehdin lukea hirveän vähän. Olen viime aikoina tehnyt ihan tikusta asiaa ja yrittänyt lukea muutaman sivun joka ilta. Mutta ahmimalla ehdin lukea kirjoja vasta lomilla :/ Ja silloin luen kaikenlaista - hömppää, dekkareita, klassikkoja, kaikkea, kaikkea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on - itsekään en ole juuri talven ja kevään aikana kirjoja avannut. Vaikka minulla olisi hyvä aika lukea työmatkoilla junassa... :)

   Poista
 4. Dekkarit ovat suosikkini, ympäri vuoden. Eniten luen bussissa ja junissa jotta pitkä työmatka ei tuntuisi niin pitkältä. Eräänä tammikuisena aamuna luin bussissa Åsa Larssonia ja minua vastapäätä istunut nainen sanoi "näet että luet ruotsalaista dekkarikirjailijan kirjaa, ovatko ruotsalaisdekkarit sinullekin kovinkin tuttuja?". Perille päästyämme molemmilla oli vinkklistat.Törmäämme bussissa toisiimme aina silloin tällöin, juttelemme kirjoista ja vähän muustakin. Paljon hyviä kirjavinkkejä on tullut vaihdettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika että tulit kommentoimaan! :)
   Hauskaa, että ihmiset uskaltautuvat puhumaan toisilleen junissa ja busseissa :) Ja että olette senkin jälkeen vaihtaneet ajatuksia. Yleensä ihmiset vain katsovat "ikkunasta ulos" (ennen kännyköitä) tai sitten lukevat jotain tosi tärkeää älypuhelimestaan ;)

   Poista
 5. Ai ihanaa! Löysin juuri jostain kautta tänne blogiisi ja tuli sitten huomattua samantien tämä jännityskirjainnostuksesi. Itse olen nimittäin aivan vannoutunut jännityskirjojen lukija! ♥

  Mary Higgins Clark, Karin Slaughter, Donna Leon, Danuta Reah, Camilla Läckberg, Tess Gerritsen, Karin Alvtegen, Joy Fielding.. siinä joitain suosikkejani. Tällä hetkellä olen lukemassa Robert Galbraithin eli J.K. Rowlingin kirjoja. Ensin luin Käen kutsun ja nyt on menossa sitten toisena ilmestynyt Silkkiäistoukka. Aivan MAHTAVIA! Tämän luettuani täytyykin käydä taas kirjastolla, sillä tämä on viimeinen kirja tällä hetkellä lainassa olevasta pinosta :)

  Rakastan lukemista, kertakaikkiaan rakastan.
  Ihana se tunne kun pääsee uppoutumaan juoneen ja se vie mukanaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mikä listaus hyviä kirjailijoita! Minulla on aikoja jolloin en koskekaan kirjoihin, mutta sitten tulee taas aikaa ja innostusta ja silloin kirja ei putoa kädestä juurikaan :) Pakko päästä uppoutumaan juoneen ja ahmia kirja nopeasti loppuun :)

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)