sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Siivousta ja (joulu)askartelua

Ulkona satoi viime yönä lunta viitisentoista senttiä - märkää ja painavaa... Ihanan näköistä, mutta lumitöiden teko oli kyllä kunnon aamujumppaa. 

Eilen jo päätimme, että kauan harmituksen aiheena ollut vaatehuoneemme saa nyt suursiivouksen ja siitä se sitten lähti... Lumitöiden jälkeen aamupalaa ja sitten vaatehuoneen kimppuun. Ensin hyllytavarat ulos ja imurilla kaikki nurkat puhtaiksi. Hyllyillä tilaa veivät muun muassa TYHJÄT säilytyslaatikot! Olimme hankkineet kivoja koottavia säilytyslaatikoita, mutta eipä niihin ollut mitään tavaraa eksynyt. Samoin lattialla oli useampia tyhjiä kenkälaatikoita. Kengät ostan aina - jos mahdollista - laatikoineen päivineen, niin saan ne säilymään parempikuntoisina ja helpommin säilytettävinä. Mutta jostain syystä poisannettujen tai -heitettyjen kenkien laatikot olivat edelleen vaatehuoneessa. Hmmm... onko minulla pakkomielle laatikoista... no ei, mutta "aina" tarvitaan säilytysrasioita/laatikoita ja siksi nuokin olivat vielä tallella.

Irtotavaroiden lajittelua, samanlaisten asioiden kokoamista samaan paikkaan ja säilytyslaatikoiden hyötykäyttöä - sitä teimme kuutisen tuntia. Välillä kutsuimme naapurista äitini kahville ja sitten taas jatkoimme. 

Yksi hylly täyttyi "lapsuuden muistojen laatikoista". Kaikki nukkeni, paperinukkeni, päiväkirjani ja muut lapsuuden muistot sekä mieheni ensimmäinen palapeli, muita pelejä ja piirustuksia saivat nyt oman hyllyn ja sieltä niitä sitten voi vanhana kaivella.
kauhea lähtötilanne
kuuden tunnin aherrus tuotti tulosta
ja toinen seinällinen hyllyjä

***
Minulla on mieletön määrä servettejä ja lahjapapereita. Serveteille olen löytänyt säilytyslaatikot, mutta lahjapapereiden kanssa on ollut ongelmia. Paperikassit ovat hyviä, mutta kun rullia alkaa olla näissä määrin, niin paperikassit eivät vaan enää kestä. Olen niitä teipillä parsinut kokoon, mutta ei - eivät ne kestä...

Vaatehuoneen siivouksen yhteydessä löytyi siis tyhjiä laatikoita. Mitä niistä tekisi? No tietysti lahjapaperitelineitä... Tarvitaan pahvilaatikko, katkoteräveitsi (sakset), teippiä, lahjapaketoinneista ylijääneitä pieniä "jos niitä joskus tarvitsee"-paloja...

Minulla pahvilaatikko oli n. 58 x 20 x 45. Teippasin sen avatulta sivultaan kiinni ja vahvistin kaikki taitteet teipillä. Sitten kapeaan sivuun katkoteräveitsellä pari neliskanttista aukkoa. 
Ja ei muuta kuin paperilla päällystämään.... Teippasin aina jokaisen paperin kiinni, niin laatikosta tuli vieläkin tukevampi.
Ja kun laatikko on valmis, niin lahjapaperirullat sisään ja siinä on omatekoinen paperiteline valmiina käyttöön. 
valmis käyttöön :)
Minun täytyy vielä tehdä toinen samanlainen, jotta saan loputkin rullat säilöön. Tuleepa noille paperinpaloillekin hyödyllistä käyttöä.


  

8 kommenttia:

 1. Paperilaatikko on hauska! Hyvä idea :) Vaatehuoneen siivous on kyllä... sanonko mistä. Palkitsevaa loppujen lopuksi, mutta se prosessi. Onneksi ei ole enää vaatehuoneita, on vaan kaoottisia varastoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - tuota oli kiva tehdä lattialla istuen...
   Unelmoin vaatehuoneesta, joka olisi samalla pukeutumistila... nykyinen on liian pieni siihen. Varastojemme siivoukset ovat vuorossa keväällä - ei auta vaikka olisi useampia - miksi ne pitää tunkea täyteen tavaraa ja epäjärjestyksessä?

   Poista
  2. Kuullostaa tutulta; iso kasa joulupaperirullia ja paperikasseja, joita sitten teippailen. Hieno idea todella tuo pahvilaatikko, täytyypä kokeilla.

   Poista
  3. Kiitos :)
   Laatikosta tuli oikein tukeva ja helppo liikutella paikasta toiseen...

   Poista
 2. Jee, hyvä sinä :) Mun taas tarttis kai hommata jotain kannellisia, suljettavia laatikoita, ni sain esim Wiljon vanhoja vaatteita niihin.. Ennenku keksii myydä osan jossain..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih - hassua ajatella, että Wiljolla on "vanhoja vaatteita", kun hän on vielä niin pieni :)
   Nuo kannelliset muovilaatikot, joita meillä on muutama ja sinullakin taitaa lankoja olla niissä, ovat hyviä ja sellaista ajattelin omille langoilleni hankkia - pyörällisenä...

   Poista
 3. Vautsi, mikä järjestys ja miten hieno paperirullateline! Mä keksisin meiltä useitakin kaappeja ja nurkkia, joille pitäisi tehdä juurikin tuollainen perusteellinen uudelleenjärjestäminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin ylpeä että saimme vaatehuoneen järjestettyä - ja se on pysynytkin sellaisena :)
   Hassuinta on ettei mitään tavaraa sieltä heitetty pois...

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)