keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Viisi väriä: musta

Seuraava värini on haastava musta. Värinä ihana, mutta hankala kuvattava - varsinkin näinä harmaina talvipäivinä. Jos aurinko olisi näyttäytynyt, olisi kuvista tullut valoisampia, mutta toivottavasti sain vangittua edes jotain mustan luomasta dramaattisuudesta.

Sen lisäksi mitä jo ensimmäisessä värihaasteessani punaisessa on näkyvissä mustia yksityiskohtia, kotoamme löytyy myös muuta...

Olohuoneemme tehosteseinänä toimii samanlainen tapetti mustana kuin mitä makuuhuoneessamme jo esittelin punaisena. Harmi että tapetin taustaväri tulee noin tummaksi kuvattaessa harmaana päivänä...

Yhdellä tehosteseinällä tapetti luo taustan mustalle sohvalle ja seinävalaisimille.
Valaisimet ovat löytö Kluuvin kauppakeskuksen Xmas Garage pop up - myymälästä; &Bros'n Compleated-sarjaa. Materiaalina on yllättäen pahvi! Valo siivilöityy hauskasti taitteista ja antaa valaisimelle ilmettä. Iltavalaistuksessa vielä paremmin kuin kuvaushetkellä keskellä päivää.

Valaisimia löytyy olohuoneesta myös katosta roikkuen. Kukkavaloksi on valikoitunut Jokelan Antiikkimarkkinoilta aikanaan löydetty vanha Belid-merkkinen valaisin. Tämän mallista ei enää mallistosta löydy, mutta kaikkea muuta kivaa kylläkin... 
Ja lasipöydän päällä roikkuu sitten uudempaa valaisinmallistoa: Secto Designin Atto-valaisin. Tämä tarttui mukaan Turusta sisustusliikkeestä heti kun se oli tullut markkinoille. Sopii hyvin yhteen seinävalaisinten kanssa: kun valon laittaa päälle, niin Attossa tuo sisäpuolen koivu värjäytyy samanväriseksi kuin seinävalaisinten taitteista siivilöityvä valo.



Ja pyöreä muoto viehättää...

Mustaa löytyy myös olohuoneen nojatuoleista; punotut satulavyötuolit ovat Askon Harlekiini-mallistoa - hyvät tuolit istua, mutta harmi ettei enää saa punottuina.


 Pieniä yksityiskohtia löytyy esimerkiksi Aarikan Prinssi-kynttilänjalkana...
...ja hauskoina kirjatukina, jotka joululahjapaketista jokunen vuosi sitten löytyi.





Vaikka musta koetaan usein synkäksi sisustusväriksi, jos sen kanssa ei käytetä valkoista raikastamaan, niin meillä tuntuu toimivan punainen ja vihreä oikein hyvin.  


2 kommenttia:

  1. Hauskat nuo kirjatuet :D Ja Secton valaisimet on ihania! Musta on särmä tehostevärinä, ei jää seinäruusuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Näin juuri - antaa ryhtiä meidän väriläiskiinkin. Punainen ja musta - ikuinen lempparini :)

      Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)