tiistai 13. tammikuuta 2015

Uusi ilme


Talven kunniaksi vaihdoin blogin ilmettä... Lumen ja jään värinen tausta tuo mieleen auringonvalossa kimmeltävän hangen. Kun vielä uloskin saataisiin auringonpaistetta - taitaa seuraavaksi tulla taas lunta ja sitten räntää... Tai ehkäpä ei - toivottavasti tällä leveysasteella ei sade muutu rännäksi vaan saisimme lunta vielä parisenkymmentä senttiä, niin johan saataisiin latujakin kuntoon. Sukset hankimme toissa talvena - tai keväällä oikeastaan - ja viime talvena ei sitten lunta ollut sen vertaa että olisimme uskaltautuneet ladulle. 

Siitä on jo tosi pitkä aika kun olen suksilla liikkunut. Harrastin nuorempana hiihtoa oikein kilpailumielessä - lajina oli hirvenhiihto. Ja nyt ihmettelet tietysti mitä se sellainen on... No - kuten nykyisin tv:ssä näytettävä ampumahiihto (äärimmäisen mielenkiintoinen laji, toim.huom.), mutta maalitauluna on hirven siluetti ja ammunnan tulos on pisteitä (max 100). Hiihtomatkan varrella on arviointitehtävä - arvioitava merkityn paikan ja  metsään asennetun hirven siluetin välinen matka. Sitten hiihtoaika, ampumatulos ja arvioidun matkan osuminen oikeaan pisteytetään, lasketaan yhteen ja siinä on lopputulos... Suurimman lopputuloksen saanut voitti. Ylpeänä voin todeta, että ihan olen palkintojakin saanut - pieniä pokaaleja on laatikossa. Ja edelleen olen jäsen Jokelan Eränkävijöissä...

4 kommenttia:

 1. Nythän siis lähdet heti seuraaviin hirvenhiihtoihin kalastelemaan pääpalkintoja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sitä ennen edes kerran hiihtäisi muuten vaan ;)
   Ei vaan - kyllä on himo tuohon hommaan taas kasvanut, kun olen seurannut ampumahiihtoa.... Ehkä vielä veteraani-sarjaan voisi tähdätä :)

   Poista
 2. No sitten vaan ladulle, nyt alkaa jo olla luntakin :) Mä odottelen innolla, että Tuusulanjärvelle tulee latu ja luistelubaana, se on niin parasta kun kevätaurinko paistaa! Nyt kyllä tuli myös mieleen eräs hiihtoreissu Saariselällä.... Silloin ei taidettu tykätä hiihtämisestä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *hervoton naurukohtaus* Kyllähän me hiihdettiinkin - muistaakseni ;) *hekotus ei ota loppuakseen*
   Mutta asiaa :D - mulla on ihan uudet luistimetkin - kerran jalassa olleet... käytiin kultani kanssa toisilla treffeillä luistelemassa... voi sitä romantiikkaa :)
   Tuusulanjärven jää on ihan mahtava paikka luistella - me ollaan oltu vaan kävelemässä siellä... Siellä pitää muistaa olla aurinkolasit päässä - ei paha!

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)