tiistai 6. tammikuuta 2015

Pakkanen

Vuoden alku on ollut sään puolesta kyllä ihan jotain muuta kuin tylsä!

Vuoronperään vesisadetta, plus-asteita, tuulta, räntää, lunta ja paukkupakkasta. Tällä hetkellä, kun ihmiset lopettelevat - siis muut kuin me - jouluaan, on ulkona -18 astetta ja täysikuu.

Jos asuisimme pohjoisemmassa tai edes pimeämmässä paikassa, saattaisimme nähdä revontulia, mutta pakko on tyytyä omaan tuleen takassa. Se ainakin lämmittää. Takka sijaitsee olohuoneen ja avokeittiön välissä tilanjakajana ja lasit ovat kolmeen suuntaan. Siitä kun tulta tuijottaa kuin nuotiossa, niin eipä elämässä paljon muuta tarvita...

Aiemmin päivällä tutkailin jäniksen jälkiä pihalla. Tuo iso (jäljistä päätellen) lötkö jäniksemme on taas käynyt tarkastamassa, josko joku nuori puu olisi syksyllä jäänyt suojaamatta. Viime talvesta viisastuneena suojaukset laitettiin jo aikaisin syksyllä kuntoon. 
Heti tammikuun alussa puutarhalehdet Kotipuutarha ja OmaPiha lähettivät uusimmat lehtensä ja siitähän ajatus jo karkasi kevääseen ja kesään.... EI, EI, ei vielä - parkaisin, mutta kuitenkin lehdet on kahlattu kannesta kanteen jo useampaan kertaan ja pihasuunnitelmia on taas jo kirjattu...
Kasvihuone on onneksi vielä ihan jäässä - ei siis vielä tomaatintaimia sinne.
Kyllä se taitaa kohta kuitenkin olla jo aika laittaa ensimmäiset siemenet itämään... Ainakin pitää jo tilaus/ostolistaa laittaa ajantasalle, jotta kaiken saa mitä haluaa - hmmm... kukahan ne kaikki sitten taas istuttaa... Onneksi on kuitenkin ihan pikkaisen vielä aikaa ennenkuin maa on sula!4 kommenttia:

 1. Taidat olla kolmas, jonka tänään luen haaveilevan kesän puutarhajutuista :D Muutamaa puutarhablogia tuli katseltua ja tulipa kesäinen olo. Tosin itsekin eilen pihalla pyöriessäni pohdin jo tulevia istutuksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmia on aina paljon - se mitä niistä sitten toteutuu on toinen juttu. Pari kesää on ollut vähän isompia projekteja, joten jos ensi kesänä keskittyisi vain kasveihin ja maalaamiseen... tai sitten ei :)

   Poista
 2. Tuntuupas jotenkin kaukaiselta ja unenomaiselta ajatella talvea. Se todennäköisesti taas yllättää minut tänä vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuohon on vielä aikaa... Pitää vaan jo varautua hankkimalla takkapuita ajoissa :)

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)