tiistai 26. elokuuta 2014

Hanami...

Sain keväällä töistä läksiäislahjaksi suklaakirsikkapuun ja Fiskarsin istutuslapion! Aivan ihana yllätys oli saada tällainen lahja - suklaakirsikkaa olen haaveillut pihallemme jo jonkin aikaa ja paikkakin sille oli jo suunniteltu. 
Siinä oli miettimistä miten ison puun - ainakin 2 metriä korkea ja isolla ruukulla varustettu raakileita täynnä oleva - saadaan Helsingistä Jokelaan... Normaalisti kun kuljen junalla ja asemalta kävellen; tämä kuljetusvaihtoehto oli siis pois suljettu.
Onneksi veljeni oli lomalla silloin ja tuli autolla hakemaan. Puu saatiin ehjänä kotiin ja sitten alkoi istutuspuuha.
Kuoppa oli helppo kaivaa, kun paikka oli jo ollut suunnitelmissakin ja siinä ei oikeastaan kasvanut yhtään mitään järkevää. Tukipuut ovat isäni tekemiä rajakeppejä, joita on raja-aitapuuhista jäänyt - siksi nuo punaiset päät. Ja olen huomannut, että helpoin, joustavin ja näppärin tapa sitoa puut tukikeppeihin on sukkahousut :-) Noilla on helppo kiristää ja löysätä tukea tarpeen mukaan ja kestävät monta vuotta paikoillaan. Ihan ensimmäiset sukkahoususitomiset vähän naurattivat - taisivat olla kimaltelevat "juhla"sukkahousut, jotka uhrasin vaahteran sitomiseen. Siellä ne sitten joustivat tarpeen mukaan, mutta pitivät kuitenkin pintansa ja puu ei kärsinyt mitenkään sitomisesta.


Mutta takaisin kirsikkapuuhun - saimme siitä maistiaisiksi kolme suurta kirsikkaakin (kuvassa näistä kaksi). Olivat todella makeita ja suuria. Toivottavasti niitä saadaan lisää ensi kesänä...

 
... tai jo tänä kesänä ...

Kirsikka kun alkoi taas kukkimaan... Kukkia ilmestyi muutamiin oksiin ja ovat ihanan herkkiä vahvojen syksyisten kasvien rinnalla.


pitääkö tässä alkaa suunnitella kirsikankukkajuhlaa?

 

10 kommenttia:

 1. Onpas puu, kun uudelleen alkaa kukkimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aika ihana yllätys kun kukkia ilmestyi. Ehkä ei enää kuitenkaan kirsikoita :-)

   Poista
 2. Oi kuinka mukava lahja, pitkäikäinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin todella yllättynyt kun sain tämän lahjan :) Ihania työkavereita!

   Poista
 3. Kiitos sukkahousuvinkistä!:) Täytyy ehdottomasti laittaa korvan taakse. Huomasin viime kesänä, että olin saanut hieman tuhoja aikaan käyttäessäni tervanarua(?) omenapuun sidonnassa. Naru oli uponnut puun runkoon, ja osa puusta lähti narujen irrottamisen yhteydessä. Onneksi puu ei kuollut! Nyt olen viisaampi, ja jatkossa käytän sukkahousuja.;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Ovathan nuo vähän hassut, mutta toimivat :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Näin oli :) Tosi yllätys ja mahtavaa, että osui vielä niin nappiin. He eivät edes tienneet, että olin salaisesti haaveillut tuosta :)

   Poista
 5. Kirsikat on kyllä ihania! Ja kirsikkapuut on kyllä kauneimmasta päästä. Yksi syy, miksi pitäis mennä Japanissa käymään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta - minun yksinäinen kirsikkani ei pääse lähellekään sitä kauneutta mitä Japanissa on keväisin :)

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)