tiistai 24. kesäkuuta 2014

Se löytyi...

Muutama päivä sitten harmittelin sitä, että sormustinkukkia ei enää löydy kukkapenkeistä. Viime talven lumettomuus taisi jäädyttää kaikki lehtiruusukkeet, joista tänä kesänä olisi kukkia tullut...

Ilo oli suuri, kun löysin pihalta tämän vuoden lehtiruusukkeita... Ensi kesänä olisi sitten luvassa kukkiakin :-D

Se on vaan kumma juttu, että kasvit tykkäävät levitä ja kasvaa käytävillä. Tämäkin sormustinkukan lehtiruusuke löytyi sepelikäytävältä hopeahärkin alta.

* * *

Kesäsade taas kasteli pihaa. Vesipisarat jäivät kasvien lehdille kimmeltämään ja jättipoimulehdellä niitä oli runsaasti.

Jostain luin ettei vuorikaunokkia kannata päästää puutarhaan - se kun leviää runsaasti eikä sitä saa pois... Tuo on kyllä totta, mutta kun sitä pitää aisoissa (tai ainakin yrittää), niin onhan tuo aika kaunis ja kesäinen.

Pihallamme on levinnyt ihanasti myös akileijat. Anopiltani saimme valkoisen akileijan siemeniä joitakin vuosia sitten ja nuo ovat itäneet ja tänä vuonna kukkiikin. Kukka on ihanan viattoman oloinen - toivottavasti saan sen vielä leviämäänkin.

Kurjenpolven kukat ovat hauskoja vielä kukittuaankin ;-)


10 kommenttia:

 1. Pia, puutarhanne on aivan ihana kukkarunsaudessaan.
  Tuosta sormustinkukasta, semmoisia ne kaksivuotiset ovat, siementävät sinne tänne ja uudet alut putkahtelevat esiin oudoista paikoista, joskus saattavat jäädä tulematta, mutta voivat ilmestyä taas seuraavina kesinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)
   Osa kiitoksesta kuuluu sinulle, kun olet noita kukkia minulle tuonut ;-)
   Neilikkaruusu availee juuri nuppujaan.. siitä sitten kuvia kun avautuvat vähän enemmän...

   Poista
 2. Meillä on sellainen puolivilli piha. Osan kukista annan levitä minne tykkäävät, joitakin koitan (huonolla menestyksellä) rajoittaa. Mutta hauska on nähdä minne kukkia aina ilmestyy :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna - meillä sama juttu. En jaksa pitää aisoissa kaikkia kukkia - saavat kasvaa siellä missä viihtyvät... Kunhan eivät ihan kulkureiteillä ;)

   Poista
 3. Niin kauniit kukat ja kyllä ,kukkaloisto on kesässä kauneinta :) itse en edes tunnista kuin muutaman kukan, heh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Nopeasti noita kukkia oppii tunnistamaan - minulla meni muutama vuosi kun ihmettelin ettei harjaneilikka tee kuin muutaman kukkavarren... Sitten tajusin, että olin joka kevät nyppinyt nuo pienet alut rikkaruohoina pois, kun näyttivät ihan sellaisilta... :)

   Poista
 4. Jes, multakin löytyy nuo samat nyt pihasta! Erityisesti sormustinkukasta olen iloinen, ja tulipa otettua tuota vuorikaunokkiakin ystävän pihasta.;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Vuorikaunokki on siitä mukava, että kun se on kukkansa kukkinut ja leikkaa sen lyhyeksi, niin jopa tekee uudet kukat :)

   Poista
 5. Siniset kukat on musta upeita puutarhassa. Ne jotenkin erottuvat hyvin muista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin pidän sinisistä kukista... ja muistakin :)

   Poista

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)